Quantcast
Radio1_v_zivo


Štiri tekačice povzročile velik ŠKANDAL: Ljudje ne morejo verjeti, kaj gledajo na fotki
Viralno | 10. 9. 2019 9:13
Sta med štirimi atletinjami res dva moška?
Ključne besede:     atletika    Kitajska    škandal    moški    ženske    hormoni    zloraba

Od zaključka kitajskega državnega prvenstva v atletiki je minilo že dva tedna, a še vedno poteka burna razprava glede štirih tekačic, ki so osvojile medaljo. Dve med njimi sta namreč obtoženi, da sploh nista ženski!

Po spletu je zaokrožilo več fotografij s štirimi športnicami in ljudje so osupli. Pojavljajo se številni komentarji, ki pravijo, da sta v ekipi štirih zagotovo dva moška in je to povsem nesprejemljivo.

 Govora je o atletinjah Liao Mengksue in Tong Zenghuan, ki sta osvojili zlato in srebrno medaljo v disciplini na 400 metrov.

 Zelo hitro po viralnem razmahu fotografij in burne reakcije javnosti, se je odzvala tudi Kitajska atletska federacija, ki je potrdila, da sta omenjeni atletinji zagotovo ženskega spola. A to ni pomirilo interneta: Pojavil se je tudi posnetek, v katerem lahko slišimo Liao, ki ima zelo globok glas.

 "Visoko čelo, adamovo jabolko in izboklina na mednožju. Oprostite, ampak to je moški!" je bil le eden od komentarjev zgroženih ljudi.Porajajo se tudi teorije, da gre v primeru teh dveh športnic za zlorabo hormona testosterona.

 Kaj meniš ti? Zaupaj nam v komentar pod Facebook objavo.