Quantcast
Radio1_v_zivo


Mama v kopalnici zagledala prizor, ki jo je zadel v srce: ''Noben starš ne bi smel gledati tega!''
Žalostno | 15. 9. 2019 11:00
Sestrica tolaži bratca, ki se bori z levkemijo
Ključne besede:     kopalnica    bratec    sestrica    prizor    rak    levkemija    bolezen    ljubezen    naveza    žalostno
Sestrica pomaga bratcu in ga tolaži z besedami: ''Vse bo še dobro!''

4-letnemu Beckettu Burgeju so pri komaj dveh letih diagnosticirali levkemijo in od takrat naprej je svoje dneve preživlja po bolnišnicah, prestaja kemoterapije in je velikokrat na transfuziji krvi. To ga popolnoma izčrpa in je velikokrat čisto nemočen. Pa vendar ima ob sebi nekoga, ki mu v težkih trenutkih stoji ob strani in je z njim, ko mu je najtežje. To je njegova leto dni starejša sestrica.


''Noben starš ne bi smel gledati tega,'' je dejala Kaitlin ob srceparajočem prizoru

Mama Kaitlin je tako nekega dne naletela na ganljiv prizor v kopalnici. Njena hčerka Aubrey je po hrbtu božala brata, ki mu je bilo slabo in ga tolažila z besedami, da bo vse še dobro.


Deček naj bi zdravljenje zaključil leta 2021, do takrat pa ga čaka še kar nekaj težkih obdobij

''Ganjena sem in presrečna, da sta med seboj močno povezana in se imata rada,'' pravi mama in še pove, da jo občasno skrbi tudi za hčerko, ki zamuja priložnosti s prijatelji in ne želi početi ničesar drugega kot to, da je z bratom.


Aubrey se ne druži s prijatelji, se ne igra, ampak je nonstop ob svojem bolnem bratcu

5-letnica je neverjetno skrbna, si nenehno umiva roke, mu pomaga do kavča, ga pelje do kopalnice in ga sploh ne izpusti izpred oči. Čeprav se tudi ona komaj zaveda, kaj se dejansko dogaja z njim, ve, da mu njena bližina pomaga ter ga osrečuje. Rada je z njim in se ne sekira, če se njeni sovrstniki igrajo.

''Ko ju vidim skupaj in kako sta povezana med sabo me osrečuje, hkrati pa sem žalostna. Dokler otrok ne zboli, sploh ne veš, kaj te čaka in da ta bolezen prizadene vso družino. Ne bori se samo otrok, ampak se moramo boriti vsi''. ''Namesto, da bi se igrala s svojimi vrstniki, raje ostaja doma in svoj čas posveča njemu. Prenehala je obiskovati ure gimnastike, nič več ne gre na bazen, niti se ne igra na vrtu,'' pove mama, ki bi rada, da deklica uživa svoje otroštvo in bi ji rada dopovedala, da ni nič narobe, če se gre igrati s prijatelji. A mala Aubery očitno ve, kaj želi in ve, kaj jo osrečuje - skrb za bratca.

Njegova bolezen se je začela čez noč, in sicer, ko se mu je vnelo uho. Nihče si ni mislil, da gre za levkemijo. Deček ima pred seboj še kar nekaj zdravljenj, a je močen in vztrajen.

Trenutno okreva doma, njegovo stanje je stabilno, ima dobre in slabe trenutke. Jemlje tablete in po zdravnikovih besedah, se bo njegovo zdravljenje končalo avgusta 2021.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del