Quantcast
Radio1_v_zivo


Začenja se Pikin festival
| 9. 9. 2019 10:36
Pika bo prevzela oblast v Velenju
Ključne besede:     Festival Velenje    Barbara Pokorny    Pikin festival    Velenje
Pikin festival
Vsako leto Pikin festival v Velenju obišče približno 100.000 ljudi.

Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje
PRENESI DATOTEKO
Vse se bo dogajalo v središču mesta.
PRENESI DATOTEKO
Pripravili bomo tudi nekaj dobrodelnih dogodkov.

Danes ob 17. uri bodo v Velenju odprli jubilejni 30. Pikin festival, ki je največji otroški festival v Sloveniji. Festival bo letos potekal v središču mesta, saj na dosedanji lokaciji na Velenjskem jezeru poteka gradnja prireditvenega prostora in odra. Kot je povedala direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny, bodo osrednja prizorišča letošnjega festivala, ki bo potekal do nedelje, 15. septembra, v Rdeči dvorani, na mestnem otroškem igrišču in na Titovem trgu.  


Skupaj tudi letos pripravljajo več kot 100 delavnic in dogodkov. Moto letošnjega jubilejnega festivala je Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa je ilustratorka Jelka Reichman. 


Pika pa bo letos tudi dobrodelna. Med drugim so pripravili tudi akcijo 30 za 30. 30-tim otrokom iz socialno ogroženih družin v Občini Velenje bodo v tem šolskem letu omogočili obiskovanje izven šolskih dejavnosti, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti. Izpeljavo akcije bo omogočilo 30 zavodov, društev in podjetij, ki tovrstne dejavnosti izvajajo, in bodo priskočili na pomoč kot donatorji storitve.   V središču mesta bo zaradi festivala spremenjen prometni režimZaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in pretočnosti prometa bosta v času festivala na nekaterih velenjskih ulicah in cestah prilagojena prometni in parkirni režim. Za občinsko stavbo do izvoza na Rudarsko cesto bo urejen enosmerni promet, za Mercator centrom Velenje bo ob otroškem igrišču delna zapora Šaleške ceste, zaprto bo celotno parkirišče za Šaleško cesto, prav tako bo zaprtih nekaj posameznih parkirnih mest v središču mesta. 


Obiskovalcem festivala bodo na voljo plačljiva parkirišča v vseh parkirnih hišah in na parkiriščih v središču mesta ter na delovišču pri Mömaxu. Velenjčanke in Velenjčane pa organizatorji prosijo, da festival obiščejo peš, s kolesom ali brezplačnim Lokalcem.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del