Quantcast
Radio1_v_zivo


Sedeli na starem kavču in gledali film! Ena od deklet je potipala blazino in opazila, da je nekaj v njej
OMG/WTF | 9. 9. 2019 3:20
V starem kavču so našli 40.000 dolarjev!
Ključne besede:     denar    kavč    študent    cimer    film    blazina    soba    nakup    starka
V kavču našli 40.000 dolarjev

Vse se je začelo, ko so cimri Reese Werkhoven, Cally Guasti in Lara Russo v trgovini z rabljenimi predmeti kupili star, obrabljen kavč in za njega odšteli le 20 dolarjev. Nekega večera, ko so gledali film, pa ena od deklet v blazini zatipa nekaj neobičajnega. Pomislila je, da gre za zmečkano peno v blazini, a se je motila. 


V starem kavču so našli ogromno denarja

Vsi trije so opazili, da jih nekaj žuli in so odprli blazine. Zagledali so denar. Zelo veliko denarja. Natančneje 40.000 dolarjev, kar je nekaj več kot 36.000 evrov. 

Študentje so bili presrečni, saj so mislili, da so čez noč obogateli in so že začeli delati načrte ter sanjati o tem, kako bodo porabili denar. Nato pa so opazili tudi kuverto, na kateri je bilo napisano ime. Vedeli so, da ta denar nekomu pripada, in vest jim ni dala miru, da se ne bi pozanimali komu.


Sprva so ga hoteli zapraviti, potem pa so ga vrnili starki

Odpravili so se nazaj do trgovine z rabljenimi predmeti in dobili številko od gospe, ki se je znebila kavča. Poklicali so jo, ji povedali celotno zgodbo, ko je v šoku, a hkrati presrečna odgovorila, da je to njen denar. Razložila jim je, da ga je varčevala skupaj s pokojnim možem in ga skrivala kar v kavču.


V kavču je gospa skrivala svoje prihranke, ko je njena hči le tega prodala v trgovino z rabljenimi predmeti

Kavč je prodala njena hčerka, ker je bila mnenja, da ni več udoben za sedeti in ji povzroča težave s hrbtom. Odpeljala ga je in pustila v trgovini z rabljenimi predmeti, brez, da bi vedela, da njena mama v njem skriva ogromne količine denarja.

Gospa je bila presrečna, da na svetu še vedno obstajajo pošteni ljudje in da je svoj težko privarčevani denar dobila nazaj. V zahvalo jim je dala 1.000 dolarjev in se jim iz srca še enkrat zahvalila.

Študentje so ostali brez denarja in načrti so splavali po vodi. A pravijo, da jim vest ne bi dala miru, če bi zapravljali denar, ki ni njihov in zanj niso naredili nič. Veseli so, da so ga dali tja, kamor spada.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del