Quantcast
Radio1_v_zivo


"Ker nočem storiti TEGA, mi je najboljša prijateljica PREPOVEDALA, da pridem na njeno poroko!"
Žalostno | 4. 9. 2019 9:16
Ker je zaradi kemoterapije izgubila veliko las in noče nositi lasulje, je dobila prepoved udeležbe na poroki
Ključne besede:     poroka    družica    rak    lasje    lasulja
Ko te prizadene najboljša prijateljica. (Slika je simbolična)

Na Redditu je ena od uporabnic, ki si je nadela uporabniško ime OP, objavila iskreno izpoved o situaciji, v kateri se je znašla in jo je močno pretresla. Njena najboljša prijateljica ji je namreč prepovedala udeležbo na njeni prihajajoči poroki, zaradi razloga, ki je razjezil številne uporabnice Reddita. Te ji v večini svetujejo naj se nikar ne pojavi na poroki, saj njena prijateljica vsekakor ni prava! Kaj meniš ti?

 

 Objava na Redditu

 

Še vedno sem malce zmedena zaradi situacije. Z bodočo nevesto sva zelo dobri prijateljici, recimo, da ji je ime Karen. Zaročila se je leto in pol nazaj in takoj me je prosila, če bi bila ena njenih družic. Bila sem navdušena. V zadnjem letu pa sem potem od zdravnikov prejela res veliko slabih novic in morala sem na radioterapijo in kemoterapijo. Nočem iti v detajle, ker gre za res travmatično izkušnjo. Začeli so mi izpadati lasje in trenutno so res zelo kratki. Karen, ki je sicer medicinska sestra, mi je bila ves čas v oporo. 

Dva tedna nazaj me je poklicala in mi rekla, dejala, da me bo peljala ven, da bi praznovali mojo remisijo in konec zdravljenja. Seveda sem se strinjala in kmalu sva se dobili. Šli sva v center za razvajanje, kjer sva uživali v negi kože in masaži. Na kocu dneva pa me je odpeljala v poseben salon, ki je specializiran za visoko kvalitetne lasulje. Slednje me je kar vrglo s tira, sploh ker Karen ve, da se rakavi bolniki sramujemo izgube las. Kljub temu sem šla v salon in poskusila nekaj lasulj, čeprav sem bila precej iz sebe. Karen mi je ponudila, da izberem eno lasuljo, a sem njen predlog zavrnila.


Potem pa me je včeraj poklicala in mi povedala, da nisem več vabljena na poročno zabavo, ker naj bi ji duhovnik rekel, da bo na poroki preveč ljudi. Izjava me je totalno šokirala, saj sem ena od njenih dveh najbližjih prijateljic. Poklicala sem še druge družice, ki mi sicer niso hotele povedati pravega razloga, je pa ena od njih namignila, da je Karen zaskrbljena glede tega, kako bodo videti poročne fotografije, če je na njih nekdo s plešasto glavo. Bila sem popolnoma iz sebe in sem jo klicala, a se ni odzvala. Sedaj razmišljam, da ne bi šla na poroko, a ne vem več, ali pretiravam. Njena poroka je čez dva tedna.'

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del