Quantcast
Radio1_v_zivo


Prepovedali so jima, da sta skupaj, a nista poslušala NIKOGAR ... Resnica je KRUTA!
Žalostno | 24. 8. 2019 1:52
Oba sta se zavedala tveganja, a je bila ljubezen premočna
Ključne besede:     cistična fibroza    smrt    bolezen    Katie Prager    Dalton Prager
Zaljubljeni par, ki ju je na koncu ločila smrt (Katie in Dalton Prager pri 20-ih letih)

Življenje včasih piše drame, ki jih vidiš samo v filmu ...

To sta Katie in Dalton Prager, ki sta se spoznala na Facebooku pri 18-ih letih. Nihče od njiju ni okleval, zato sta se hitro srečala tudi v živo in se takoj zaljubila. Še preden sta se videla v živo, sta spoznala, da oba trpita za isto boleznijo, ki se ji reče *cistična fibroza.

*cistična fibroza je najpogostejša, večkrat usodna, genetska bolezen, ki prizadeva eksokrine žleze, ki izločajo sluz zlasti v dihalnih poteh, pljučih, trebušni slinavki in črevesju.


Kmalu sta dahnila tudi usodni da. Skupaj sta bila neprecenljivo srečna, zaljubljena in v dvoje doživela najlepše trenutke, kar sta si jih mogla predstavljati. Slika iz poročnega albuma

Poročila sta se v krogu svojih najbližjih in bila neizmerno srečna.


Katie in Dalton, ko sta si prisegla večno zvestobo


A pravljica ni dolgo trajala. Skupaj sta bila 6 let, ko so jima prepovedali druženje in so ju morali nujno ločiti. Zdravniki so želeli, da se nehata videvati, saj ogrožata svoje zdravje. 


Katie in Dalton sta bila skupaj, kljub temu da so jima prepovedali. To sliko sta posnela v bolnici

Nekaj časa sta komunicirala le preko telefona, saj sta bila oba v bolezenskem stanju, ki ju lahko pripelje do nenadne infekcije in na koncu do smrti. Čeprav sta se oba zavedala tveganja je bila ljubezen premočna ... Katie ni prenesla, da sta morala biti z Daltonom narazen in je vedno ponavljala, da ji ni bilo nikoli žal, da sta se spoznala.

''Raje živim samo 5 let in sem v tem času z nekom, ki ga neskončno ljubim, kot da bi 20 let živela nesrečno sama. Ljubila ga bom do zadnjega diha, brez oziranja na to, kaj pravijo moja družina in zdravniki,'' je odločno izjavila Katie in stala za tem do zadnjega dne.


Skupaj v dobrem in slabem, v zdravju in bolezni

Kmalu je prišlo do tragedije, saj je Dalton žal izgubil boj z boleznijo. 

Katie je bila v tistem času prav tako hudo bolna in mu ni mogla stati ob strani. Ležala je v svoji postelji, medtem, ko je bil Dalton v bolnišnici. Bila je popolnoma brez moči, a z mislimi pri njemu. Dalton in Katie v najtežjih trenutkih

Pet dni po Daltonovi smrti je z zlomljenim srcem preminila tudi Katie. Čeprav so bili vsi sorodniki pripravljeni, da bo prišlo do tega trenutka, so bili žalostni in nesrečni, ker jima niso mogli prepovedati druženja, s katerim bi si morda lahko podaljšala življenje.

''Verjamem, da je Dalton čuval mesto za svojo ženo ...'' je dejala Katiena mama v tolažbo sama sebi, saj je vedela, da je bil prav on smisel njenega življenja.Kljub bolezni sta dala skozi veliko lepih trenutkov, bila navihana in razigrana


Vzrok smrti mladega para je bil prav cistična fibroza. Svoji življenji sta na nitko postavila takoj, ko sta se prvič srečala v živo. Vedela sta v kaj se spuščata, a je bila ljubezen premočna. Čez čas se je pri obema bolezen le še bolj razvila in napredovala. 

Pri Katie je bila transplantacija pljuč že od začetka velika težava in je bila pripravljena na to, da ne bo preživela. 


S seboj sta morala nositi kisik, a ju to ni oviralo, da ne bi bila srečna

A življenje ni pravljica ... Drug drugemu sta bila v oporo, se spodbujala in si vlivala moči, čeprav sta trpela oba. Ljubezen ju je držala pokonci vse do zadnjega dne.


''Če bi napisali knjigo o naju bi na koncu zapisali: Živela sta do konca svojih dni'' je nekoč izjavila Katie.

Po Katie in Daltonu so posneli tudi film ''Krive so zvezde''. Izvrsten film ob katerem ne manjka solz, sploh, ker veš, da je posnet po resnični zgodbi para, ki sta izbrala ljubezen, kljub temu da sta ogrožala svoje življenje.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del