Quantcast
Radio1_v_zivo


Nova stanovanja v Celju
| 19. 8. 2019 10:05
V Celju bodo zgradili novo stanovanjsko sosesko
Ključne besede:     Celje    Dečkovo naselje    stanovanjska soseska    stanovanja
gradnja
V Celju se je začela gradnja komunalne infrastrukture za novo stanovanjsko sosesko s 142 stanovanji.

V Dečkovem naselju v Celju se je začela gradnja komunalne infrastrukture za novo stanovanjsko sosesko s 142 stanovanji in garažno hišo. Izgradnje te stanovanjske soseske je največji projekt celjske občine na področju stanovanjske politike.

 


V celjski občini bodo z novimi javnimi najemnimi stanovanji zmanjšali vse večje potrebe po najemnih stanovanjih. Pri oddaji stanovanj bodo dodatno pozornost namenili mladim in mladim družinam, starejšim, ki jim bodo namenjena oskrbovana stanovanja, prav tako pa bodo v novi soseski stanovanja prilagojena gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida ali sluha.

 


Gradnja blokov, ki jo bosta financirali celjska občina in občinska družba Nepremičnine Celje, je ocenjena na 14 milijonov evrov. Računajo tudi na skoraj šest milijonov evrov nepovratnih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Nova stanovanjska soseska, ki bo sledila smernicam energetsko učinkovite gradnje, bo predvidoma zgrajena do leta 2021.

 


Celjska občina ima sicer največ javnih najemnih stanovanj na prebivalca v Sloveniji, kljub temu pa so potrebe po novih stanovanjih velike, zato bo nova stanovanjska soseska zelo pomembna pridobitev.

 

 

V začetku leta je družba Nepremičnine Celje objavila razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v Celju. Prejeli so 607 vlog. Ocenjujejo, da bo po pregledu vlog med njimi ostalo približno 550 upravičencev do najema neprofitnih stanovanj.