Quantcast
Radio1_v_zivo


"120.000 EUROV za TOLE?! PA TA JE NORA!" Podrla je celo Guinnessov svetovni rekord!
OMG/WTF | 16. 8. 2019 10:27
O ne, niso lepotne operacije, niti avto!
Ključne besede:     Harry Potter    oboževalka    Victoria Maclean
Ima največjo zbirko Harry Potter na svetu.

Victoria Maclean (39) iz Južnega Walesa ima doma največjo zbirko spominkov iz fantazijske pripovedi Harry Potter. V 18-ih letih je zbrala neverjetnih 3.686 kosov, ki so našli častno mesto v njenem domu. Eden najpomembnejših in najvrednejših kosov je pozlačena puzzle sestavljanka iz Japonske. »Naredili so samo 5000 kosov in na njo sem čakala kar pol leta. Raje je ne razstavljam, ker jo je izredno težko sestaviti nazaj,« je povedala mama treh otrok.

 

 

Za 39-letnico se je obsedenost s knjigami J.K. Rowling začela pri 21-ih letih, ko je prebrala prvo knjigo Harry Potter in kamen modrosti. Takrat se je začela njena obsedenost z zbiranjem, danes pa je njena zbirka vredna skoraj 120.000 EUR. Victoria je presrečna, saj je podrla rekord nekega Mehičana, ki ga je postavil leta 2013 ima pa tudi svoj YouTube kanal, kjer redno objavlja video posnetke o njeni zbirki. 

 

Reakcije na njeno zbirko so številne. Medtem ko večina ne more razumeti, kako lahko toliko denarja nameni zbirateljstvu, ko bi lahko ta denar porabila za kaj bolj uporabnega in dolgoročnega, pa ji oboževalci Harryja Potterja res ogromno zbirko zavidajo.