Quantcast
Radio1_v_zivo


Zaradi majhnega ŽULJA je ta 23-letnica skoraj izgubila nogo! Obula je priljubljene čevlje, potem pa ŠOK!
OMG/WTF | 14. 8. 2019 8:55
Manekenka dobila sepso zaradi žulja in se komaj rešila amputacije!
Ključne besede:     žulj    čevlji    Gemma Downey
Zaradi žulja skoraj ob nogo.

Instagram model Gemma Downey (23) je kupila priljubljene espadrile s platformo in jih obula za daljši sprehod po mestu s prijateljico. Po nekajurnem sprehajanju se je vrnila domov in sezula čevlje ter ugotovila, da so jo ožulili. Sprva je opazila samo majhen mehurček, zato je nanj dala obliž in šla spat. Naslednji dan pa šok. Mehur se je povečal, spremenil barvo, vse skupaj je začelo zatekati, oteklina pa se je razširila tudi na gleženj.

 

View this post on Instagram

Hey guys, so I’m finally back home to recover! It’s all been a bit of a shock as it happened so fast. This developed simply from every day shoes rubbing the backs of my ankles and breaking the skin. I’ve never had any issues like this before and I developed the first stages of sepsis and severe cellulitis. I’m just so grateful that I acted on things fast (despite being sent away from A&E initially and also just getting told to continue my antibiotics when I had to call an ambulance out tues morning when I started vomiting) things rapidly got worse and I felt horrific and that’s when I rushed to the doctors and an ambulance was called. My blood pressure was super low, heart rate sky high and I had a high temp. I can’t believe all that happened in the space of 24hrs. Lots of people will shrug thing off and play things down, but please be careful of this. Sepsis and cellulitis can result it amputation and can be fatal if left too long. I’m so glad I trusted my instinct and knew that how I was feeling wasn’t normal at all. I was then able to get treated immediately, but obviously still have a little way to go. At the moment I’m not sure what I’m going to do regarding work and jobs, as I was told by the consultant not to wear shoes with backs on for 3 months. So if you see me with flips flops in November, you’ll know why ?? stay safe guys ?? happy to be back in the comfort of my own home, but extremely grateful for the NHS. #sepsis #cellulitis #infection #warning #treatment #NHS

A post shared by Gemma Downey (@gemmad96) onZaskrbljena se je odpravila do zdravnika, ki ji je predpisal antibiotike. Ker ni bilo bolje, se je zvečer odpravila celo na urgenco, kjer so jo pomirili, da naj se ne obremenjuje in redno jemlje antibiotike, ki naj bi kmalu prijeli.
Naslednje jutro se je Gemma zbudila v strašanskih bolenih, večkrat je bruhala in srce ji je pospešeno bilo.

 

 "Ponovno sem šla do svojega zdravnika, ki je ugotovil, da imam zelo nizek pritisk, povečano utripanje srca ter visoko vročino. Koža na stopalu je bila modre barve, mehur pa se je še povečal. Bolelo me je celo telo in težko sem dihala. Zdravnik je rekel, da imam vse znake sepse ter celulitisa, zato sem bila sprejeta v bolnico, kjer sem ostala dva dni. Tamkajšnji zdravniki so mi povedali, da če se ne bi tako hitro odzvala in prišla, da bi mi morali amputirati nogo! Res sem imela srečo!" je zapisala Gemma na Instagramu. 

 

O celulitisu, bakterijski okužbi smo pred kratkim že pisali, ko je Slovenca pičil komar in je zari močne otekline in vnetja doživljal peklenske bolečine. 


Okrevanje po sepsi in celulitisu bo trajalo vsaj  tri mesece in ves ta čas sme Gemma nositi zgolj japanke in natikače, da si koža opomore in oteklina zmanjša.

 

 

Takšni pa so čevlji, ki so Gemmo ožulili. Previdnost torej nikdar ni odveč. 

 

Rezultat iskanja slik za espadrille wedge tie