Quantcast
Radio1_v_zivo


(POZOR) Če TIP počne TOLE, potem je pravi ŽENSKAR. Preveri, kaj vse ga izda ...
Ljubezen in odnosi | 12. 8. 2019 8:32
Si se zaljubila v ŽENSKARJA? Nisi edina! Preveri, če tudi tvoja simpatija sodi med lomilce ženskih src
Ključne besede:     moški    ženske    ženskar

S prijateljicami sediš v lokalu, ko k tebi kar naenkrat pristopi visok in postaven moški. Njegove oči se svetijo in lahko bi prisegla, da je to princ na belem konju, ki si ga čakala, odkar si pozabila na tistega kretena, ki ti je lansko poletje zlomil srce. Tvoja kolena se zašibijo, dlani so potne in že v tistem trenutku veš, da si se ujela.

 Zelo hitro začne s komplimenti, kako te je opazil z drugega konca sobe in so tvoje oči ene najlepših, kar jih je videl. Vpraša te, kaj boš pila in seveda ne dovoli, da bi si pijačo plačala sama. Ko ti še narahlo odmakne pramen las, ki ti je padel na obraz, pa si že predstavljaš junijsko poroko, štiri otroke ter zlatega prinašalca.

V tebi se prebudi nežen glasek, ki pravi "Opa! Počasi in previdno!" Ampak bodimo iskreni, ujela si se kot čebela na med. Pa je tip vreden tvojega časa ali je samo ženskar, ki te bo izkoristil in izginil? 

 

Obstajajo moški, ki preživijo noč z žensko, potem pa je nikoli več ne pokličejo. Za to, da bi dosegli svoj cilj, torej, da bi zlezli v njene hlačke, so pripravljeni storiti marsikaj, pri tem pa uporabljajo različne trike in manipulacije.

Če želiš stabilen, resen in varen odnos, potem se je smiselno takšnim moških izogibati. Obstaja več scenarijev kot tudi tipov ženskarjev. Preveri nekaj takšnih, ki so nam jih zaupale bralke. 


"Imela sva super prvi zmenek, na koncu me je nežno poljubil in obljubil, da bo poklical. Minili so trije dnevi in on še kar ni poklical ... Je problem v meni? Res nočem biti prva, ki bi delala tako pomemben prvi korak." Špela (32) 

 

 

Nikakor ni problem v tebi. Velja nenapisano pravilo, da se naj bi po zmenku počakalo kar tri dni, preden moški kontaktira žensko. Kar je velik nesmisel, če smo iskreni. Če sta si všeč in sta se ujela, ni prav nobene potrebe, da bi nekdo moral počakati tri dni preden bi naredil naslednji korak. Če ne gre seveda za neko višjo silo in je tip pač zaseden, gre v tem primeru najverjetneje za ženskarja, ki ima 1) toliko različnih možnosti, da preprosto traja nekaj časa, da prideš na vrsto ali 2) preizkuša teren in tvoje reakcije. Moški ne marajo posesivnih in tečnih deklet, ki bi se ga prehitro oklenile in prestrašile s tistim - za njih - tako groznim pogovorom: "Kaj sva midva? Kam gre vse tole? A sva fant in punca?"  

 

 

Kaj lahko storiš, če te po treh dneh še kar ni poklical ali kontaktiral kako drugače? Pošlji mu SMS sporočilo, ali pa ga kontaktiraj preko katerega drugega kanala. Zakaj bi se obremenjevala s tem, da boš potem ti prva, ki bo naredila prvi korak? Imaš sploh karkoli za izgubiti? Tako boš vsaj vedela, na čem si in se temu primerno tudi odločila, kako in, če sploh naprej. Boš res hrepenela po ženskarju, ki hrepeni še po treh drugih dekletih? 

 

"Tako neverjetno prijazen in šarmanten je, da mi vse skupaj deluje kot iz pravljice, vendar vseeno preveč popolno. Nihče me ni nikoli tako hvalil, zdaj pa se je našel nekdo, ki pohvali čisto vsako malenkost na mojem telesu, obnašanju, kretnjah in me kuje v zvezde. In vse to po le dveh zmenkih! Notranji glas mi pravi, da nekaj ne štima." Alenka (25)

 

 

Je zelo šarmanten in pozoren, zdi se ti da ga zanima prav vse o tebi. Občutek imaš, kot da si naletela na pravega Casanovo, saj te zasipa s komplimenti in ti daje občutek, da si res nekaj posebnega. 

Ženske imajo v rokavu enega zelo močnega aduta, ki pa ga redko upoštevajo, Gre za intuicijo, ki se zelo redko moti. Poslušaj svoj notranji glas. Če del tebe čuti, da nekaj ni ok, ponavadi res ni. To sicer ne pomeni, da fantu ne daš priložnosti - morda pa je res tako navdušen nad tabo, vseeno pa previdnost ne bo odveč. Ženskarji se radi poslužuje te metode, da ulovijo žensko, saj vedo, da lahko s komplimenti pridejo zelo daleč.  

Če ne verjameš njegovim komplimentom, čeprav so sladki in ti dobro denejo, potem jih ignoriraj. Ohrani distanco in se ne predaj skušnjavi. Pusti ga čakati in zelo kmalu boš videla, kako zainteresiran je pravzaprav.

 

Na drugi strani pa imaš kontrast. Moškega, ki komplimentov sploh ne daje. To so moški, ki imajo slabo samopodobo in ne želijo s prijaznimi besedami ter pohvalami vplivati na tvojo samozavest. Zato se držijo nazaj in raje ne rečejo ničesar kot pa da bi tvegali stanje, kjer bi se ti počutila super v svoji koži, on pa pač ne. 

 

"Priznam. Pregledala sem vse njegove profile na družbenih omrežjih in opazila, da ima 90% prijateljic ženskega spola. Tudi sicer se mi zdi, da največkrat omenja ženska imena in deluje, kot da praktično nima moških prijateljev. Meni se to zdi precej čudno in jemljem kot opozorilo." Tadeja (42) 

 

 

Gre za tip ženskarja, ki se večino časa druži z ženskami in ne moškimi. Zdi se ti, da ima mnogo več prijateljic kot prijateljev, z vsemi pa se rad dobiva na kavi, ali pa kako drugače preživlja proste urice z njimi. Za takšne moške velja, da imajo slabšo samopodobo in si na tak način, s pretiranim druženjem z nežnejšim spolom in obkroženostjo z ženskami, na nek način dvigujejo samozavest in ego. Kljub temu, da morda delujejo samozavestni pa imajo pogosto prav oni največ težav s svojo samopodobo, kar pa skušajo prikriti tako, da se dobivajo z več ženskami, ki z dano pozornostjo in komplimenti blagodejno vplivajo na moški ego. 

 

Takšni moški dolgoročno niso srečni, pogosto pa v postelji končajo tudi z ženskami, ki sploh niso njihov tip. Največkrat se lotijo mlajših in ne preveč samozavestnih žensk, saj so slednje za njih najlažji plen in jih je enostavno prepričati. "Bila sva na nekaj zmenkih in zdi se mi, da medtem ko samo jaz govorim o globljih temah, bi se on raje pogovarjal o nekih površinskih, vsakodnevnih stvareh. Noče se odpreti in moram reči, da vem o njem pravzaprav zelo malo." (Aida, 26) 

 

 

Na prvo žogo sicer ni nujno, da gre za ženskarja, nekateri so preprosto bolj introvertirane narave in posledično bolj zaprti vase. Na tovrstno težavo pogosto opozarjajo ženske, ki že v osnovi veliko govorijo in je tako njegov manjko dialoga pravzaprav logična posledica. Zatorej, če si tudi ti ena tistih, ki ima res veliko za povedati in večino časa vodiš pogovor, ker imaš pač toliko materiala, ki ga želiš deliti z njim, potem brez skrbi, tipu moraš preprosto dati malce več manevrskega prostora in dejansko možnost, da bo tudi sam kaj povedal. 

 

V primeru, da pa dejansko sta na tisti točki odnosa, ko je nekako primerno deliti tudi kaj veš o sebi, kot le številko noge in najljubšo jed, pa je vredno razmisliti in tudi vprašati, kam vse skupaj vodi. Je res smiselno zapravljati čas  z nekom, ki nima niti najmanjšega namena ostati s tabo in se ti odpreti, če s tabo ne zmore delit kakšnih globljih razmišljanj, izkušenj, zgodb. 

 

"Seksala sva zelo hitro, v bistvu ga niti še nisem dovolj dobro spoznala, ko sem popustila skušnjavi in se mu predala. Zdaj mi je žal, saj je izginil, na SMS sporočila ne odgovarja, telefon zvoni v prazno. Očitno mu nisem bila dovolj všeč." Ana (29)

 

 

 

Gre za tehniko, ki jo v tujini poznajo kot "ghosting"(o.p., ghost - angl. prevod: duh) , uporabljajo pa jo tisti ženskarji, ki želijo od tebe le eno stvar in ta je seks. Ko to dobijo, navadno brez besed izginejo kot da nikdar sploh ne bi obstajali. Takšno dejanje je seveda vredno vsakega obsojanja in kritike, saj kaže na to, kakšen strahopetec je in, kako malo ima spoštovanja do nasprotnega spola. Morda ni začutil kemije ali pa se preprosto na dolgi rok ne vidi s tabo, kar sploh ni problematično, a vseeno bi lahko zadevo elegantno zaključil in ti to povedal v obraz. S tem, ko te kar naenkrat popolnoma odreže in se ne odziva na tvoja sporočila, pa žal sporoča, da se raje takšni debati izogne kot da bi se z njo soočil in bil do tebe fer. Pojdi naprej in ne izgubljaj več časa. 

 

"Opazila sem, da naredi res veliko selfijev, ki jih nato deli na družbenih omrežjih. Dejansko jih naredi več kot jaz. Res je, da res izgleda vrhunsko, ampak meni se ne zdi primerno, da moški tako pogosto objavlja fotografije samega sebe. Ni to bolj ženska domena? Petra (27) 

 

Če ima tvoj frajer Instagram poln svojih fotografij in ni neke vrste fotomodel, potem to vzemi kot opozorilo in alarm. Moški, ki pretiravajo z objavljanje svojih selfijev, so po mnenju psihologov precej nesigurni, zato potrebujejo potrditev, ki jo nato iščejo na družbenih omrežjih. Lahko si prepričana, da redno preverja, koliko všečkov je dobila določena njegova fotografija in seznam vseh žensk, ki so jo všečkale. Verjemi, da boš kmalu tudi ti preverjala te sezname, je res vredno tvojega dušnega miru?