Quantcast
Radio1_v_zivo


Izpoved moža noseče Tamare: ''Govorili so nama, da je to v nosečnosti normalno, ko se zgodi preobrat''
Žalostno | 7. 8. 2019 7:45
V 7-mesecu nosečnosti umrla zaradi sepse
Ključne besede:     mož    žena    otrok    nosečnica    smrt    sepsa    znaki    Hrvaška
Izgubil ženo in otroka zaradi sepse

Zgodilo se je teden dni nazaj v Srbiji, ko je 23-letna nosečnica umrla zaradi sepse. Njen mož Lazar Milić ne želi kriviti nobenega, a pravi, da, če bi srbski zdravniki pravočasno ukrepali in jo jemali resno, bi bila danes tako ona, kot otrok še živa.

Tamara Milić je bila zdrava nosečnica, dokler se ji niso 20. julija nenadoma začele pojavljati težave. Obiskala je zdravnika in mu potožila, da ima grozljive bolečine na levi strani trebuha, bolj v ledvenem predelu. Dejal je, da naj ne skrbi in da je to v nosečnosti normalno. Kmalu po tem je začela bruhati in dobila visoko vročino. Poslali so jo na ginekološki oddelek na opazovanje, kjer je ostala 4 dni in sumili, da ima mogoče ledvične kamne.

''Bila je čisto nemočna, sam sem jo umival in preoblačil. Sestre pa so stale in gledale. Bilo je vse slabše in slabše, ko sem rekel, da je dovolj in zahteval premestitev!'' Po besedah njenega moža Lazarja je na ginekologiji v Kruševacu niso jemali resno, saj so bili mnenja, da so to normalni nosečniški simptomi in bo sčasoma bolje.


Tamara je 1. avgusta, dober teden dni nazaj nesrečno preminila

Lazar je uvidel, da se v hrvaški bolnišnici ne zmenijo za pacientko in vztrajal, da jo premestijo v Beograd, kjer bodo opravili bolj podrobne raziskave. Žal to ni bilo možno, saj je bila že v tako slabem stanju, da poti do Beograda ne bi preživela.

Poslali so jo v Niš. V tamkajšnji bolnišnici so dejali, da je njeno stanje zelo slabo in je v smrtni nevarnosti. Doživela je septični šok. Takoj so jo priklopili na aparate, saj je prišlo do vstopa bakterij v krvni obtok iz leve ledvice, kar je povzročilo sepso. V nekem trenutku se je njeno stanje celo izboljšalo, a žal še istega dne, čez nekaj ur močno poslabšalo.


Doživela septični šok in umrla v sedmem mesecu nosečnosti

Umrla je 1. avgusta zaradi odpovedi pljuč. Zdravniki pravijo, da jim ni jasno, od kje naj bi bakterija vstopila v njeno kri in da bo šele obdukcija pokazala, kaj se je v resnici zgodilo.

''Poročila sva se 6. junija 2019, bila sva neizmerno srečna in pričakovala prvega otroka. Vse je potekalo tako kot mora, dokler ni nenadoma zbolela,'' pove potrti Lazar, ki je danes ostal sam.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del