Quantcast
Radio1_v_zivo


Sestri Ramšak STORILI NEKAJ, zaradi česar sta povzročili zastoj, na koncu pa so ju ''oropali'' in napi*dili!
Viralno | 5. 8. 2019 3:30
Na cesti kar 2 x povzročili zastoj, da sta lahko naredili prelepe fotografije
Ključne besede:     Radio 1    mojradio1    Anja    Ramšak    Toskana    izlet    sestri    potep    dnevnik    zapis    Facebook
''Našli sva tudi nasad sončnic in za fotko se je izplačal tudi že drugi zastoj, ki sva ga s tem povzročili''

Anja in njena sestra Maja sta za vikend skočili k sosedovim v Italijo, na potep po Toskani. Privoščili sta si sproščen oddih, z okušanjem dobre hrane in pijače, ter sprehodi po ozkih ulicah Toskane, ki pa znajo biti precej zabavni, če se pišeš Ramšak. Gospodični sta doživeli že marsikaj in verjamemo, da ju čaka še en kup zanimivih dogodivščin, ki jima bosta ostali v prelepem spominu.

Le del teh dogodivščin pa je Anja delila tudi na svojem Facebook zidu in zapisala sledeče: 

Dragi dnevnik, po 500 kilometrih vožnje sva včeraj pozno popoldne le dospeli na sonce in 35 stopinj. Pustimo to, da sva skoraj ostali brez bencina na avtocesti, ker sva malo preveč PELI in nisva slišali, da je najin avtek lačen in da imava samo še 15 km bencina, do naslednje pumpe pa je 13 km. Pozabimo tudi na to, da sva šli pri plačilu cestnine na self-service v ITALIJANŠČINI, ker midve to znava. Po 20 minutah čakanja sva ugotovili, da ne znava, sva pa razumeli Italijana, ki naju je napizdeval, ker sva povzročili zastonj.

V glavnem. Prišli sva v Firence. Za nobeno od naju prvič, ampak prvič sva bili zadosti stari, da sva lahko brez skrivanja naročili Aperol špric. Dvakrat v šusu, priznam. Prehodili sva eno nočno 15-ko km in se zvečer usedli na obzidje NEKE STAVBE, da bi poslušali koncert klasičnega kitarista sredi trga. In seveda sva sedeli na obzidju galerije Uffici in to tik pod podobo Michelangela, baje je model sam to naredil. Seveda naju je prišel z obzidja napoditi varnostnik in seveda sva še prej naredili fotko. Tako blizu Michelangelu še niste bili.

V glavnem, danes zjutraj sva že zgodaj vstali, pojedli zajtrk, kot pravi Slovenki sva si na samopostrežnem zajtrku napolnili ruzak z rogljički. Odpravili sva se še v Lidl, kjer je prodajalka oropala Majo za EN CENT. Nezaslišano. Sedaj sva vklopili Google maps, izklopili funkcijo avtoceste in pičiva po ozkih ulicah Toskane proti nacionalnemu parku blizu Rima, kjer sem Maji obljubila, da bova zvečer tekli. Če bo spila dovolj vina, bo verjetno pozabila na to. Držte pesti! 

Lp iz San Pankracia, kjer že srkava drugi kapučin in po dveh dneh dneh vožnje po Italiji nama ni še nihče pokazal fakića!

P.s.: Našli sva tudi nasad sončnic in za fotko se je izplačal tudi že drugi zastoj, ki sva ga s tem povzročili.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del