Quantcast
Radio1_v_zivo


Razkrila V ČEM KOPA svojo triletnico in povzročila burne reakcije: ''To je bolno! Daj raje otrokom, ki so lačni!''
Zanimivo | 5. 8. 2019 10:26
Večina mam je nad idejo, da hčerko kopa v materinem mleku navdušenih, nekatere pa ...
Ključne besede:     mama    hči    kopanje    umivanje    mleko    prsi    materino    koža    bolezen    izpuščaji    zdravje
Mala Indie ima hude težave s kožo in jih njena mama zdravi z materinim mlekom

Avstralka Mel Watts je povedala, da svojo triletno hčerko Indie kopa v materinem mleku in sprožila burne reakcije. Mama štirih otrok je dolgo časa iskala rešitev za ubogo deklico, ki se spopada s hudimi izpuščaji, srbečo kožo in bolečinami.


Nihče v družini nima težav s kožo, razen deklica Indie

Mel jo je bila primorana mazati s steroidnimi kremami in imeti posebno rutino kopanja. Kasneje pa je od neke prijateljice izvedela, da je materino mleko odlična rešitev za težave z ekcemi.

Genialno idejo je želela deliti tudi z drugimi mami, ki se spopadajo s podobnimi težavami, a naletela na različne odzive. Čeprav je bilo med komentarji ogromno navdušenk, pa so se našle tudi takšne, ki menijo, da je tovrstno početje neprimerno in celo bolno. 


''Indie je bila navdušena nad kopanjem v maminem mleku. Mislim, poskusiš vse kar moraš? Poskušajte okopati svojega otroka v materinem mleku, koža bo tako mehka,'' je zapisala navdušena mama potem, ko je hčerko okopala v malce nenavadni kopeli. Dodala pa je še, da mleko ni njeno.


Veliko časa je preživela tudi v bolnišnici, kjer so iskali načine, kako ji pomagati

Deklica je namreč že pri 3-eh mesecih začela dobivati izpuščaje po koži in Mel je mislila, da bodo sčasoma izginili. Ker so se sčasoma razširili po celem telesu, je deklico odpeljala specialistu. Začela jo je uvajati na dieto brez uživanja mlečnih proizvodov in brez glutena ter preizkusila raznorazne kreme, ki pa žal niso pomagale. 

Kasneje so odkrili, da trpi za psoriazo. To je pogosta kronična vnetna bolezen kože, za katero je značilno izmenjavanje remisije in poslabšanja bolezni. Najpogostejši tip psoriaze se izraža z jasno razmejenimi »plaki«, ki so lahko rožnate ali sive barve in jih prekriva srebrnkasta luskava koža.


Indie je mama ponudila kopanje v materinem mleku in ji ublažila rdečico ter srbečico

''Raje mleko daruj lačnim otrokom. Toliko otrok je zunaj, ki ga potrebujejo, pa jim ga mame ne morejo ponuditi,'' je zapisala ena od mam, ki meni, da je tovrstno ''trošenje'' mleka poguba časa, medtem, ko druga meni, da s tem zlorablja svojega otroka:

''To je totalno neprimerno. Tvoj otrok se mi smili, ker si ga takole objavila na splet in razgalila pred neznanci. Tako bolno, tako zelo bolno!'' 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del