Quantcast
Radio1_v_zivo


S fotografijami na Instagramu lahko ZASLUŽIŠ! Uporabi INSTA KALKULATOR in izračunaj, koliko si vreden!
Radio 1 zvečer | 29. 7. 2019 11:31
Preveri, koliko bi lahko zaslužil s svojimi Instagram fotkami ... Share
Ključne besede:     Instagram    kalkulator    fotografija    denar    zaslužek    izračun    Matjaž    Lovše
Insta kalkulator ti lahko pokaže, koliko je vreden tvoj profil!

Instagram zaslužkarstvo ni samo za zvezde, ampak se ga poslužujejo tudi ''navadni'' ljudje in nekaterim uspe z njim zaslužiti kar nekaj denarja. Seveda se zaslužki povprečnega slovenskega Instagramerja, tudi tistega z veliko sledilci, ne morejo primerjati z zaslužki zvezd, pa vendar je mogoče, da z objavami na Instagramu napolni svoj bančni račun.

Če te zanima, koliko si ti vreden na Instagramu in koliko bi lahko zaslužil s svojimi fotografijami, to preveri z uporabo  Instaworth kalkulatorja.


Kako za svoje objave dobiti plačilo?

Če želiš, da za svoje objave dobiš plačilo, moraš povečati število sledilcev. Je pa dobro vedeti, da je bolje, če ti sledi 500 ljudi, ki ti redno všečka in komentira fotografije, kot pa 30.000 ljudi, ki ne počnejo čisto nič od tega. 

Primer: Popotniški par Jack Morris in Lauren Bullen, sta si s fotografijami iz svojih potovanj nabrala preko 3 milijone sledilcev, na eno sponzorsko objavo pa zaslužita nekaj tisočakov. Če imaš dovolj velik profil in aktivne sledilce, potem so tvoje objave lahko precej vredne!

Objavljanje estetskih fotografij na Instagramu lahko prinese lepo število všečkov, z nekaj poslovne žilice, pa lahko napolni tudi bančni račun.Potencial za dober posel je v tem družbenem omrežju, ki temelji na vizualnih vsebinah, videla tudi modna in lepotna industrija. Prek posameznikov, ki jim na Instagramu sledi množica oboževalcev, namreč oglašujejo različne produkte, od tega pa imajo veliko tudi trendsetterji, ki takšne vsebine objavljajo. Seveda je zaslužek odvisen od tega, koliko ljudji spremlja njihove objave, jih komentira, všečka in deli.


Kako prepoznati plačane objave?

Ta nova oblika oglaševanja je nekoliko manj očitna od tradicionalnih oglasov, plačane objave pa prepoznaš po tem, da jim dodajo oznako #ad, #sp ali #sponsored, poleg tega pa na fotografijo označijo še podjetje in znamko, ki jo oglašujejo.

Na podlagi ocen aplikacije Takumi, lahko uporabniki z več kot 1000 sledilcev na eno objavo zaslužijo 50 evrov, medtem, ko močnejši profili za eno objavo lahko zaračunajo tudi po 2.300 evrov. Tisti z 10.000 sledilci lahko na leto zaslužijo 18.000 evrov, medtem, ko tisti, ki imajo prek 100.000 sledilcev, na svoj račun dobijo kar 180.000 evrov. A to je le drobiž v primerjavi z zvezdnicami iz sveta šovbiznisa.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del