Quantcast
Radio1_v_zivo


Pil iz steklenice, iz katere pijemo vsi, ko se zgodi nesreča: ''Še zdaj se vsa tresem,'' pove njegova mama
Zanimivo | 23. 9. 2019 3:32
6-letniku se je jezik zataknil v pokrovček in bi lahko skoraj umrl
Ključne besede:     steklenica    deček    nesreča    jezik    zadušitev    operacija    oteklina    pitje    pokrovček
Zaradi pokrovčka bi se lahko zadušil in celo umrl

Riley Woof (6) je doživel neprijetno nesrečo, ko se mu je jezik zataknil v pokrovček steklenice, iz katere je pil. Njegova mama Clare (33) je mislila, da bo lahko pokrovček odstranila sama, a je hitro uvidela, da je stvar precej bolj resna in komplicirana. Začel je jokati in tarnati, da ga močno boli. Odpeljala ga je v bolnišnico, saj mu je jezik začel močno zatekati in je postajal že čisto vijolične barve. 


Če ne bi hitro ukrepala, bi se lahko zadušil

Zdravniki so pokrovček previdno prerezali na vsaki strani, v upanju, da ga bodo lahko odstranili, a so hitro opazili, da situacija ne bo tako enostavna. Videli so, da je stanje precej resno in bo potrebna operacija. Kar 10 specialistov je moralo prisostvovati temu neprijetnemu pripetljaju in se posvetovati, kako bi odstranili pokrovček, da ne bi ogrozili njegovega življenja.


Zaradi te stekleničke bi lahko 6-letnik umrl

''Zapletlo se je že pri anesteziji, saj smo se spraševali, kako spraviti cev po grlu, ker nam je pokrovček zapiral pot. Imeli smo strahove, da bi lahko vsak trenutek prenehal dihati ali bi mu zastalo srce,''
pove kirurg in še doda, da se je bal, da bi mu morali celo odstraniti del jezika.


Njegov jezik je zatekal, postajal vijoličen in bila je potrebna operacija

''To je resna stvar, opozarjamo vas, da lahko med operacijo umre,'' se spominja Clare kirurgovih besed, ki ji še danes odmevajo v glavi. Ni ji jasno, kako je prišlo do česa takšnega ali še huje, da bi njen sin umrl zaradi neumne stekleničke, s katere pijemo vsi. 

''To je bil najbolj strašljiv dan v mojem življenju. Še zdaj se vsa tresem,'' pove mama.


Operacija je bila uspešna in je že naslednji dan lahko zapustil bolnišnico

Operacija se je končala uspešno, brez zapletov. 6-letnik je ostal čez noč na opazovanju. Nekaj časa ga je še bolelo, a je jezik počasi nehal zatekati in dobivati normalno barvo. Stanje se je kmalu stabiliziralo in je spet lahko normalno jedel in pil. 

Clare je rekla, da deček po tem dogodku ni občutil nobene travme, saj se niti ni zavedal, kako resno je bilo. Že kmalu po odhodu iz bolnišnice se je smejal, igral in čisto pozabil na to, kaj se mu je zgodilo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del