Radio1_v_zivo


| 26. 7. 2019 8:02
Kulinarična tura
Pivo in pajs
Ključne besede:     Turizem    pivo    fontana
 Kulinarična tura se izvaja ob četrtkih, v popoldanskem času.
Kulinarična tura se izvaja ob četrtkih, v popoldanskem času.

Žalsko fontano piv je dopolnila kulinarična tura Pivo in pajs, ki združuje hmeljarsko in pivovarsko zgodbo Žalca in okolice. Kulinarična tura vključuje obisk gostinskih ponudnikov, ki ponujajo jedi iz nabora Zelenega zlata, lokalne kulinarične izdelke, ponudbo turističnih atrakcij in lokalnih pivovarn. Vodenje manjše skupine, od dva do sedem ljudi, izvaja lokalni kulinarični vodnik. Skupino popelje po različnih točkah in gostinskih ponudnikih ter jim predstavi zgodbo posamičnih jedi skozi prizmo tradicije in sodobne inovativne kulinarike, je povedala vodja programa turizem na ZKŠT Žalec Sabina Palir.
Kulinarična tura se izvaja ob četrtkih, v popoldanskem času. Možna je tudi v angleškem jeziku. Za turo je potrebno odšteti od 54 evrov naprej. Cena pa je odvisna od števila prijavljenih oseb. Prijave zbirajo v žalskem turistično-informacijskem centru.