Quantcast
Radio1_v_zivo


OPOZORILO za vse, ki HODITE na Hrvaško na morje: Tako nas HRVATI »lupijo« na BANKOMATIH!
Žalostno | 23. 7. 2019 11:30
Določene banke uporabljajo ukano, ki turistom pobere več denarja
Ključne besede:     Hrvaška    morje    bankomat    denar    dvig    denarja    nateg
Naslednjič, ko boš na bankomatu dvigoval denar, izberi ugodnejšo možnost

 

Dopust na Hrvaškem ni več tako poceni kot je bil nekoč, k temu pa zagotovo ne pripomore nova ukana, ki so se jo domislile nekatere hrvaške banke.
Kot vemo, so že pred leti so banke naših južnih sosedov uvedle možnost dviga gotovine s konverzijo ali brez nje. A ker so turisti hitro ugotovili, katera možnost je boljša, so se zdaj Hrvati domislile novega natega. 

 

Pa pojdimo lepo počasi čez celoten proces dviga denarja na bankomatu na Hrvaškem. SLABŠA ODLOČITEV - Dvig s konverzijo

Če se turist odloči za možnost dviga s konverzijo, se ob dvigu evri pretvorijo v kune ob tistem tečaju, ki ga je določila tamkajšnja banka.


BOLJŠA ODLOČITEV - Dvig brez konverzije

Ob dvigu se evri v kune pretvorijo po tečaju, ki ga določa banka imetnika kartice, ki pa je praviloma boljši in tako ugodnejši za turista

In zdaj sledi nova, dodatna ukana, s katero Hrvati lupijo nič hudega sluteče turiste. Eden od primerov je poslovna mreža Euronet, ki ima svoje bankomate locirane v večini večjih turističnih centrov.


Pri dvigu kun BREZ KONVERZIJE, so dodali možnost, da se pretvorba opravi takoj in to po fiksnem tečaju, ki ga ponuja bankomat, ali pa kasneje, po tečaj izvede banka imetnika kartice. Če ne želiš nepotrebnih stroškov, se odloči za zadnjo možnost, torej pretvorbo kasneje.


Primer:

Turist dvigne 1.600 KUN in izbere možnost brez konverzije, dodatno pa določi, da se pretvorba izvede takoj, in sicer po tečaju, ki ga določa bankomat. V tem primeru mu z računa trgajo 245 EUR.


V kolikor se odloči za kasnejšo pretvorbo, ki ga izvede domača banka uporabnika, pa z njegovega računa trgajo le 220 EUR.

 

Deli novico in poskrbi, da bodo tvoji prijatelji izbrali pravo možnost in tako ne izgubljali denarja po nepotrebnem.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del