Quantcast
Radio1_v_zivo


Danes se na Ptuju začenja festival Arsana
| 19. 7. 2019 11:33
V desetih dneh bodo pripravili več kot 60 dogodkov
Ključne besede:     Arsana    Ptuj    umetniki    Stefan Milenkovich    Take 6
Arsana
Na Ptuju se bo na festivalu Arsana predstavilo več kot 300 umetnikov iz Slovenije in tujine.

Ptuj se bo danes z začetkom osrednjega programa mednarodnega glasbenega festivala Arsana ponovno spremenil v stičišče glasbenih umetnikov z vsega sveta. V prihodnjih dneh bosta med drugim nastopila violinist Stefan Milenkovich in a-capella skupina Take 6, ki po navedbah organizatorjev velja za največkrat z grammyji nominirano skupino v zgodovini.


"Festival Arsana je bil deset let vedno zadnjih deset dni v juliju. Letos smo razširili festivalsko dogajanje na dva meseca, s tem da še vedno ostaja enak festival, kot je bil do zdaj, julija, predfestivalsko dogajanje pa je potekalo junija," je povedal umetniški vodja in direktor festivala Mladen Delin.Festival se je uradno začel z opernim večerom Slovenskega narodnega gledališča Maribor na Panorami 8. junija, osrednje dogajanje pa se bo odvilo v teh dneh do 27. julija. Na več kot desetih prizoriščih na Ptuju se bo predstavilo več kot 300 umetnikov iz Slovenije in tujine."Danes se začne dogajanje v mestu, z jazz in etno glasbo, jutri pa nas čaka že prvi vrhunec festivala, to je nastop violinista Stefana Milenkovića in pianista Vladimira Miloševića na dvorišču minoritskega samostana," je pojasnil Delin.

 

V nedeljo bodo na Ptuju znova gostili dobitnike desetih grammyjev, ameriško skupino Take 6, ki bo obiskovalce popeljala v svet gospela, jazza, R&B in popa. "To je najboljša vokalna zasedba na planetu po mnenje Quincyja Jonesa. To bo res vrhunec poletja v Sloveniji, kar zadeva vokalno glasbo," je dodal Delin.

 

Na festivalu so na programu med drugim še stand up predstava Tadeja Toša ter Muzikal domišljije iz harmonije, ki ga v režiji Matjaža Latina pripravljajo učitelji in učenci ptujske glasbene šole. Nastopili bodo še Boštjan Gombač & All Stars Orchestra, Jure Pukl Quartet, Queen Real Tribute Band in skupina Tabu.

 

 

Koncerte vrhunske klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe dopolnjujejo mednarodni glasbeni kampi, poulično dogajanje, otroški festival, okrogle mize, razstave, kulinarični dogodki in gledališke predstave. Nadaljevali bodo tudi z Odrom mladih, ki so ga uvedli lani in je pri obiskovalcih in izvajalcih naletel na zelo dober odziv.

 

Danes bo v Hotelu Mitra nastopila slovenska tolkalska zasedba Stick Control, v Domu kulture Muzikafe slovensko-britanska naveza Generator, v Kavarni Bodi Marktl/Kopač/Korošec/Dajčar Concinnity Quartet ter na Slovenskem trgu skupina mladih glasbenikov Golden Frets.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del