Quantcast
Radio1_v_zivo


Se spomniš MILENE in TOMAŽA iz filma POLETJE V ŠKOLJKI? Presenečen boš, kako sta videti DANES in s čim se UKVARJATA
WOW | 19. 7. 2019 9:39
Bi ju prepoznal, če bi se srečali na ulici? Najbrž ne :)
Ključne besede:     Poletje v školjki    film    Kaja Štiglic    David Sluga
Milena in Tomaž v filmu Poletje v školjki

V Sloveniji skoraj ni človeka, ki ne bi poznal ali pa vsaj slišal za legendarni film Poletje v Školjki, ki je nastal v letu 1985 in takrat podiral rekorde ter se v našem spominu ohranil vse do danes. Film, ki govori o prvi ljubezni in prijateljstvu je bil posnet po zgodbi Vitana Mala in v režiji Tuga Štiglica, kjer je vlogo Milene dobila takrat njegova najstniška hči Kaja Štiglic.

Film je v letu 1986 podrl rekord v gledanosti, saj si ga je ogledalo kar 116.546 gledalcev, prejel pa je tri nagrade: nagrado na filmskem festivalu Giffoni Valle Piana-Salerno, veliko nagrado na festivalu v Saint Malouju in veliko nagrado v Szegedinu. 

Kaj počne danes Kaja Štiglic, ki je igrala prikupno temnolaso Mileno?


Vir: Facebook

Danes 46-letna Kaja živi v Združenih državah Amerike, natančneje v Chicagu, kjer je odprla svoje podjetje Stage Factor in skrbi za produkcijo in vodi programe za različne dogodke. 


Vir: Facebook

Preko Facebooka smo zasledili, da ima ogromno dela in da njena domišljija ne pozna meja ter je pri svojem delu nadvse uspešna. Vir: Facebook

Kaj danes počne David Sluga, ki je igral Tomaža?


David je danes uspešen pravnik

Po skoraj vrtoglavem uspehu filma Poletje v školjki, se je David vpisal na gimnazijo Poljane, nato pa študij nadaljeval na pravni fakulteti, kjer ga je tudi uspešno zaključil. 

Ne gre pa pozabiti, da je v tistem času šel tudi na sprejemne izpite na AGRFT, a so ga žal odslovili. Tako je namesto igralec postal specialist za odškodninsko, družinsko, medijsko in kazensko pravo.V medijih smo zasledili, da stikov s Kajo nima, saj so se njune poti po snemanju relativno hitro razšle, čeprav sta se takrat dobro razumela. Vsak je nadaljeval svojo pot in se začel ukvarjati s tistim, kar ga v življenju veseli.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del