Quantcast
Radio1_v_zivo


Med britjem nog se je urezala, si gor položila robček in odšla v službo! Ni se zavedala, da ja storila USODNO NAPAKO
OMG/WTF | 18. 7. 2019 9:49
Ranici ni posvečala pozornosti, leto dni kasneje pa so ji odrezali nogo
Ključne besede:     noge    britje    ureznina    bolečina    razjeda    kri    amputacija
Tanya Czernozukow (43) si ni niti v najhujših sanjah predstavljala, da se bo britje nog spremenilo v nočno moro in se ji bo življenje obrnilo na glavo. Zgodilo se je, ko se je neko jutro odločila na hitro obriti noge, čeprav se ji je že pošteno mudilo v službo. Mož ji je rekel naj pohiti, zato je z britvico malce preveč zarezala in začela je krvaveti. Na rano je položila robček in odšla na delo. 

Čez teden dni pa se na nogi zgodi sprememba. Mož ji je predlagal, da obišče zdravnika, a je z obiskom odlašala, saj ni čutila bolečin. In tako je minilo pol leta, ko je prvič v nogi začutila ostro bolečino. Naslednji dan ji je noga začela otekati. Postajala je že čisto zelena, od kolena navzdol pa so se ji začele pojavljati gnojne rane. Bolečina je postajala neznosna. To jo je pošteno prestrašilo in je le odšla k zdravniku. 


Pol leta kasneje je njena noga začela dobesedno gniti

V bolnici so jo zadržali teden dni, prejela je antibiotike in močne protibolečinske tablete. Upali so, da bo njena noga sčasoma v redu, a je bilo iz dneva v dan huje. Nogo so ji morali previjati 4 x na dan, saj se je gnojila. Včasih je bilo toliko gnoja, da je teklo po njeni nogi in si jo je morala zaviti v plastično vrečko.


Pri urezu je prišlo do okužbe, tkivo pa je začelo počasi odmirati

Kar leto dni je trpela hude bolečine in večkrat pristala v bolnišnici. Poskušali so ji pomagati z različnimi zdravili, a zaman. Zdravniki so na vse načine skušali ugotoviti, kaj se dogaja z njeno nogo in prišli do zaključka, da je pri urezu z britvico prišlo do okužbe. Bakterije v telesu so se razmnožile, krvni obtok je postal moten, noga je začela zatekati, tkivo pa je počasi odmiralo. 

''Noga mi je začela dobesedno gniti in vonj je bil neizprosen. Čutila sem, kot da me zbada na tisoče igel, tako je bolelo,'' se spominja Tanya.


Čeprav je ostala brez noge, je končno začela živeti brez bolečin

Zdravnik ji je dejal, da bi trajalo več let , da bi se to pozdravilo, a bolečina 
žal ne bi izginila nikoli. Predlagal ji je amputacijo. Tanyi se je v trenutku sesul svet, čeprav se je zavedala, da ji drugega ne preostane. Sprejela je odločitev in odšla na operacijo. 

Odstranili so ji nogo pod kolenom. Uspešno je prestala operacijo in z njo je izginila vsa bolečina. Kar 5 mesecev je preživela v bolnišnici in počasi okrevala. Privajal se je na življenje brez noge in dejala, da bi to odločitev sprejela še enkrat ter da ji ni žal, da so ji amputirali nogo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del