Quantcast
Radio1_v_zivo


Test nosečnosti ji je pokazal pozitivno, ko na ultrazvoku izve, kaj se v resnici dogaja z njo! Z možem sta mislila, da gre za šalo
OMG/WTF | 16. 7. 2019 9:15
Imela je tumor, ki izloča hormon humani horionski gonadotropin, značilen za nosečnost
Ključne besede:     tumor    nosečnost    simptomi    test    pozitivno    bolezen    otrok    ultrazvok    šok    trebuh
Imela je vse simptome nosečnosti, a so ugotovili, da ima tumor

Tammie Mylan je imela 29 let, ko je izvedela, da ima tumor in da so simptomi, ki spominjajo na znake v nosečnosti, v resnici znaki resne bolezni. Z možem Richardom sta bila na dopustu, ko je opravila nosečniški test in ugotovila, da je v veselem pričakovanju. Nista mogla skriti veselja in komaj čakala, da gresta na ultrazvok, da jima povejo, kako je z otrokom. 


Test nosečnosti je pokazal pozitivno, a ni bila noseča

Ultrazvok pa ni pokazal otroka, ampak, da v njenem trebuhu raste tumor. Šlo je  za redko bolezen, hitro rastoči tumor, ki pa je ozdravljiv. Tumor izloča hormon humani horionski gonadotropin, značilen za nosečnost. Ob prisotnem horiokarcinomu je koncentracija hormona povišana tudi pri nenosečih.


Z možem Richardom sta se veselila otroka

Tammie in Richard sta bila šokirana ter sta potrebovala kar nekaj minut, da sta prišla k sebi. Mislila sta celo, da se doktor šali, ko je dejal, da v njeni maternici ni otroka. Sanje o tem, kako bosta postala starša, so se razblinile v trenutku.

''Nisem se počutila slabo ali imela občutek, da se me loteva bolezen,'' pove Tammie: ''Slabost, ki me je obhajala, pa mi je dala vedeti, da sem res noseča. Zamenjala sem jo za nosečniško slabost''.


A pod srcem ni nosila otroka, ampak je bil tumor

Poslali so jo na operacijo v bolnišnico v Walesu, kjer pa so ugotovili, da je ne morejo operirati. Premestili so jo v londonsko bolnišnico, kjer so začeli s kemoterapijami. Obiskovala jih je 2-krat na teden, celih 8 mesecev, ko se je stanje začelo izboljševati. Tammie je počasi okrevala.

Ko so ji diagnosticirali bolezen, je ravno zaključevala študij za medicinsko sestro in bila vesela, da bo kmalu dobila tudi otroka. Danes ima 32 let, je zdrava, a še vedno hodi na redne preglede. Z Richardom načrtujeta otroka in upata, da se bolezen ne ponovi več.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del