Quantcast
Radio1_v_zivo


Rodila dvojčka in ostala brez besed, ko ju je dobila v naročje: ''Ta drugi otrok ni moj! Zmotili ste se!''
WOW | 14. 7. 2019 12:01
38-letna Nigerijka ni verjela, da je možno, da je rodila belega otroka
Ključne besede:     otrok    dvojčka    albinizem    bel    črn    šok    nigerija    rojstvo    novorojenček
Eden je bil črn, drugi pa bel! Mama ni verjela, da je bel otrok njen

Judith Nwokocha (38) iz Nigerije je leta 2016 rodila dvojčka in ko sta privekala na svet je mislila, da so se zmotili in ji v roke dali napačnega. Zmotilo jo je to, da je bil eden izmed dvojčkov popolnoma bel.


Rodila je dečka Kamsija in deklico Kachi

Seveda ni šlo za pomoto, ampak se je deklica rodila z albinizmom. Judith se je kar 8 let trudila zanositi, ko ji je naposled z umetno oploditvijo le uspelo, pa je bila presrečna, ko je izvedela, da pod srcem nosi kar dva. ''Šokirana sem bila, ko sem ju zagledala. Mislila sem, da so mi dali v naročje napačnega otroka. Nisem verjela, da je moj!'' Judith je zdravnike začela spraševati, zakaj so ji v naročje dali tujega otroka, ko so ji obrazložili situacijo, in sicer, da se je deklica rodila z albinizmom. 

Deklica Kachi ima albinizem tipa 2, ki je genetska bolezen, za katero je značilno pomanjkanje melanina, pigmenta, ki daje barvo koži, lasem in očem. Albinizem se lahko, ampak redko, pojavi pri vseh rasah. Prizadete osebe, ki jih imenujemo albini, lahko trpijo zaradi težav z očmi ali nagnjenosti h kožnim rakom.Mamica je povedala, da ji na kraj pameti ni padlo, da lahko pride do česa takšnega in doda, da v njihovi družini in daljnem sorodstvu niso imeli nikogar s to genetsko napako. 

Med nosečnostjo so ji celo povedali, da obstaja velika možnost, da se dvojčka rodita z Downovim sindromom, posvarili pa so jo celo, da morda deklica ne bo preživela. Na koncu se je vse končalo dobro, na svet sta privekala zdrava dvojčka, ki odraščata in živita popolnoma normalno življenje.Mama pravi, da jo ljudje na ulici nonstop gledajo in ji ne verjamejo, da je to njen otrok. Privadila se je na nekatere negativne reakcije in prizna, da je veliko tudi pozitivnih. Otroka sta danes stara 4 leta, izredno pridna, zabavna in v medijih zaradi svoje genetske različnosti že precej prepoznavna.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del