Quantcast
Radio1_v_zivo


Mama šokirala sodišče z BIZARNO IZJAVO, zakaj zahteva več kot 200.000 EUR odškodnine
OMG/WTF | 10. 7. 2019 7:22
Čeprav je njen sin star že 4 leta, ji je žal, da je rodila
Ključne besede:     splav    tožba    zdravstvo    mamica    sin    downov    sindrom    test    nosečnost    otrok
Pravi, da bi morala splaviti

''Da bi prej vedela, da nosim otroka z Downovim sindromom, bi splavila,'' so besede 33-letne mamice Edyte Mordel iz Anglije, potem, ko je že na svet spravila svojega sina in danes zahteva odškodnino, da ji tega niso odkrili že, ko je bila noseča. 

Čeprav danes lepo skrbi za svojega 4-letnega sina Aleksandra in naj bi bila po pričanju sorodnikov zelo dobra mama, pa je na sodišču presenetila z izjavo, da bi vseeno prekinila nosečnost, če bi vedela, da bo deček imel Downov sindrom in tudi po 4-ih letih od tega ne odstopa.  

''Žal mi je, da sem rodila!''


Foto: Edyta Morde, Facebook

Edyta je šla skupaj s svojim partnerjem, dečkovim očetom, v tožbo proti britanskemu zavodu za javno zdravstvo, od katerega zahtevata odškodnino v višini 200.000 funtov (nekaj več kot 220.000 EUR). Toži zdravstvo, ker ji niso opravili nuhalne svetline med nosečnostjo, kjer se z ultrazvokom izmeri debelino tekočine na vratu ploda. Če je ta predel s tekočino debelejši od povprečja, je to lahko zgodnji znak Downovega sindroma, trisomije 18 ali srčnih nepravilnosti.

 

Foto: Edyta Morde, Facebook

Pisalo se je leto 2014, ko je izvedela, da je noseča in bojda takoj zahtevala, da ji opravijo test za preverjanje prisotnosti Downovega sindroma. V resnici pa ga gospodična Mordel sploh ni zahtevala, saj je bila prepričana, da pri njej do česa takšnega ne more priti. Zdaj trdi, da je zdravnik sam od sebe zapisal, da je test zavrnila, medtem, ko on pravi, da ga sploh ni nikoli omenjala ali zahtevala. 

''Na pregled sem odšla v 12. tednu nosečnosti in bila prepričana, da so mi vmes med pregledom opravili tudi test za preverjanje prisotnosti Downovega sindroma in je z otrokom vse v redu,'' je povedala mamica, ki zdaj zahteva odškodnino, da je na svet spravila ''bolnega'' otroka. Foto: Edyta Morde, Facebook

''Imela je zelo nizke možnosti, da rodi otroka z Downovim sindromom in je zato zavrnila testiranje. Popolnoma nesmiselno bi bilo, da bi zdravnik sam od sebe zapisal, da je zavrnila testiranje, kot trdi ona, če temu ni tako,'' pove odvetnik, ki zastopa državni zavod za zdravstveno zavarovanje. 


Foto: Edyta Morde, Facebook

Edyte je na sodišču v svoj zagovor povedala, da je z medicinsko sestro že več mesecev prej govorila o testiranju in se pozanimala kako poteka ter kako je zanesljivo. Trdi, da je že od vsega začetka vedela, da bo pristala na testiranje, ga opravila in v primeru, da je z otrokom nekaj narobe, splavila. 

Rodila je s carskim rezom in bila po koncu poroda zelo vznemirjena ter jezna, ko je videla, da je njen sin na svet privekal z Downovim sindromom. Javnost je razburjena nad obnašanjem mlade mamice, ki ji je žal, da ima takega otroka.

''Če bi ga imela iskreno rada, ne bi zahtevala denarja in bi ga sprejela takšnega kot je,'' meni večina, ko sliši za njeno zgodbo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del