Quantcast
Radio1_v_zivo


GROZLJIVKA NA HRVAŠKEM: Na komaj dveletnem otroku ugašali cigarete!
OMG/WTF | 8. 7. 2019 9:49
Malček je bil sprejet v bolnišnico, zdravniki odkrili številne stare zlome
Ključne besede:     grozljivka    Hrvaška    Zagreb    bolnišnica    cigareti    rane    zlomi
Dečka je kar 2 meseca čuvala varuška, saj je šla mamica na sezonsko delo v Pulo. (Slika je simbolična)

Po poročanju hrvaških medijev naj bi v zagrebško bolnico sprejeli dečka z večkratnimi zlomi in brazgotinami. Slednje so nastale zato, ker naj bi na dečku ugašali cigarete. Na komaj dveletnem fantku, ki je bil ob sprejemu v bolnico močno prestrašen in objokan, so opazili tudi znake podhranjenosti. Po besedah tamkajšnjega direktorja dr. Gorana Roića pa obstaja tudi sum, da je bil deček pod vplivom pomirjeval. Okoliščine hude zlorabe še preiskujejo. 

Dečka je v bolnišnico pripeljala soseda, po tem, ko jo je dečkova 19-letna varuška prosila, če ga lahko pelje, saj naj bi malček padel po stopnicah. Obenem je varuška sosedo prosila, da naj tega nikar ne pove dečkovim staršem.

Po poročanju portala Večernji list dečkovih bioloških staršev nobeden od stanovalcev ne pozna, slednji tudi trdijo, da nikdar niso slišali otrokovega joka. 

Po poročanju 24.sata naj bi mama otroka prepustila komaj 19-letni varuški in odšla na sezonsko delo v Pulo, trenutno pa iščejo tudi otrokovega očeta, ki je neznano kje. 

"Vem le, da si je moj sin zlomil roko. Novico mi je javila varuška. Nič ne vem o starih zlomih, ki jih omenjajo zdravniki. Ne morem verjeti, da se piše kako se je na sinu ugašalo cigarete. To sploh ni možno!" je povedala dečkova mama, ki je priznala, da je malček dva meseca živel pri varuški.

Policija je tudi ugotovila, da je deček živel v majhnem, komaj 10 kvadratnih metrov velikem prostoru brez oken, ki je bilo preurejeno v stanovanje, v njem pa sta bila tudi wc in tuš.


Varuška stara komaj 19 let

"Punca je mlada, ima okoli 20 let. Vem le to, da je tukaj živela z mamo in otrokom, za dečkovega očeta pa ne vem, kje je. Mama je o očetu širila različne zgodbe, od tega, da je mrtev do tega, da je v zaporu. Ne želim se vmešavati, ampak že takoj se mi je zdelo, da gre za čudno družino. Kar nekaj časa jih že nisem videla in ne vem, kaj se z njimi dogaja." je povedala ena od sosed, ki je povedala tudi, da ne ve, kdo je 19-letna varuška, ki je čuvala otroka.

Sosedi so povedali tudi, da so mamo večkrat opazili v bližnjih barih, kjer naj bi se družila z različnimi moškimi.

 

Direktorica za socialno delo Tanja Brozić je povedala, da bodo najverjtne otroka dali v skrbništvo nekomu drugemu, dokler se ne razjasni, kaj točno se je dogajalo. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del