Quantcast
Radio1_v_zivo


Novo v Žalcu
| 5. 7. 2019 11:05
Žalsko fontano piv bo dopolnila kulinarična tura Pivo in pajs
Ključne besede:     Sabina Palir    Fontana piv    Žalec    vrčki
 fontana piva
Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu je vedno bolj zanimiva tudi za tujce.

Sabina Palir, Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec
PRENESI DATOTEKO
Letos smo prodali 17 tisoč vrčkov piva.
Žalsko fontano piv bo dopolnila kulinarična tura Pivo in pajs. Ta združuje hmeljarsko in pivovarsko zgodbo Žalca in okolice. Tura je namenjena manjši skupini do sedem ljudi , ki jim bo kulinarični vodnik pripovedoval zgodbe hmeljarske in pivovarske tradicije, ki jih bodo udeleženci doživeli ob hrani in pivu. Kulinarična tura vključuje obisk gostinskih ponudnikov, ki ponujajo jedi iz nabora Zelenega zlata, lokalne kulinarične izdelke, ponudbo turističnih atrakcij in lokalnih pivovarn. Vsak obiskovalec bo dobil degustacijsko porcijo posamične jedi, pivo in manjše promocijsko darilo.


Kulinarično vodenje bo potekalo celo leto v dveh različicah, in sicer poletni, ko deluje žalska fontana piv, in zimski, ko bodo obisk fontane piv nadomestili z obiskom Eko muzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Kulinarične ture bodo ob četrtkih, zainteresirani pa se lahko nanje prijavijo v žalskem turistično-informacijskem centru.

 

 

Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu je vse bolj zanimiva tudi za tujce.  Tako je letos fontano obiskalo več Italijanov, Nemcev in Avstrijcev ter tudi Brazilcev in Špancev. Od odprtja v letošnjem letu pa do konca junija so zabeležili 17 tisoč prodanih vrčkov.  V treh letih so na fontani prodali že več kot 160 tisoč vrčkov piva.  Tudi letos si lahko obiskovalci na fontani natočijo pivo na šestih pipah, kjer bo do konca oktobra mogoče popiti 27 različnih vrst piv izključno iz slovenskega hmelja.