Quantcast
Radio1_v_zivo


Poslala mu je svojo fotografijo in ga na smrt prestrašila! Opazil, kaj ''ji manjka'' in jo TAKOJ blokiral
Zanimivo | 18. 11. 2019 9:44
Tilly so že pri 15 mesecih odrezali obe dlani, a je to ni zaustavilo, da ne bi živela svojih sanj
Ključne besede:     Tilly    Lockey    roke    proteza    bolezen    šok    fantje    samozavest    dlan    operacija    sepsa
Tilly snema videe o ličenju in pravi, da je srečna ter ji tega ne more vzeti nihče

Tilly Lockey ima danes 13 let in ko je bila stara komaj 15 mesecev, so ji diagnosticirali meningokokno sepso, ki jo povzroča bakterija Neiserria meningitis. Zaradi tega so ji morali amputirati obe dlani, drugače ne bi preživela. Že zgodaj so jo morali začeti navajati na proteze, danes pa ji to več ne predstavlja težav.

Po slikah lahko vidiš, da ne nosi navadnih protez, ampak se navdušuje nad takšnimi, ki so videti vse prej kot običajne. So precej podobne ''robotskim rokam,'' ki ji dajo občutek, da je posebna in se počuti kot superjunakinja. Tilly ima danes tudi svoj Youtube kanal, kjer snema videe o ličenju in želi vsem dokazati, da če imaš voljo ni nič nemogoče. 


Drugačnost je ne zaustavi pri tem, da ne bi živela svojih sanj

''Ko ljudje prvič vidijo moje roke oz. proteze, se jim zdijo malce strašljive, otroci pa so nad njimi navdušeni in pravijo, da sem kot superjunakinja''.

Spominja se, da je nekoč na smrt prestrašila nekega fanta, ko mu je poslala svojo fotografijo, na kateri ni imela protez. Mislil je, da proteze nosi le za modni dodatek in si ni predstavljal, da je v resnici brez dlani. Zaradi tega jo je blokiral, a je to ni prizadelo, saj ji je dalo vedeti, da pač fant ni zrel in bo moral še dorasti k temu. 


View this post on Instagram

This is one of my favourite pictures because it shows you are strong whatever you decide to do. Whichever path you take, prosthetics or not (or something completely unrelated - I’m using this an an example), you have gotten to where you are today as a warrior, as a fighter and as yourself. NO FILTER REQUIRED. Today I am supporting the #purpletuesday campaign. It’s a campaign challenging harmful stereotypes within the media and portray people with disabilities in a more accurate and authentic way. @gettyimages has recently launched a disability collection. A variety of images aimed to do just this. You can catch the collection by clicking on this link https://www.gettyimages.co.uk/collections/thedisabilitycollection or the link in my profile bio. Please show your support by tagging people, sharing, reposting and using the hashtag #visABILITY

A post shared by Tilly (@tilly.lockey) on


Za zgornjo fotografijo pravi, da je ena njenih najljubših, saj pokaže, da je lahko vsak izmed nas močen, le, ko se odloči za to. Treba se je upreti stereotipom, začeti poslušati sebe in početi stvari, ki ugajajo le tebi. Tilly ve, kako biti srečna in tega ji ne bo vzel noben. 

Zaveda se, da ljudje še vedno težko sprejmejo drugačnost in se včasih nad tem zgražajo, a je to ne moti. Okoli sebe ima ogromno ljudi, ki jo ljubijo, cenijo in spoštujejo ter verjamejo vanjo. To ji daje moč in zagon, da je lahko uspešna, močna in popolna. 


Odraščanje brez dlani, je ni zaustavilo, da ne bi počela tisto, kar si želi in je živela popolnoma tako, kot njeni vrstniki. Starši ji niso odrekali ničesar in ji skušali omogočiti čim več stvari, da bi se počutila čimbolj normalno. Danes je kljub svoji mladosti izredno samozavestna, podjetna, zgovorna in brez težav govori o svojem življenju ter se pokaže tudi brez protez. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del