Quantcast
Radio1_v_zivo


Celje je dobilo še en javni zavod
| 3. 7. 2019 9:57
Ustanovljen je javni zavod Tehno park
Ključne besede:     Generator    Blagovnica T    celje    javni zavod    Tehno park
Generator
Stavbo, kjer je bila nekoč Veleblagovnica T, bodo v celoti obnovili.

Celjski mestni svetniki so včeraj po hitrem postopku sprejeli Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Tehno park v Gubčevi ulici 1 v Celju, kjer že od marca potekajo gradbena dela za ureditev poljudno - znanstvenega parka in co-working prostorov.

 

Javni zavod Tehno park je v lasti Mestne občine Celje in bo upravljal poljudno – znanstveni park v 1. in 2. nadstropju ter zagotavljal co-working prostore v 3. nadstropju. Temu primerno bo tudi registriran za izobraževalno dejavnost in oddajanje poslovnih prostorov v najem.

 

V Tehno parku želi celjska občina z vključevanjem od najmlajših generacij dalje obiskovalcem ponuditi okolje, kjer bodo smiselno povezani igra, izobraževanje in raziskovanje znanosti. Namen je mladim omogočiti pridobivanje znanja o znanosti na zabaven in privlačen način. Projekt so zasnovali v sodelovanju z lokalnimi šolami in Inkubatorjem Savinjske regije, ki bo dobil dodatne prostore v tretjem nadstropju.

 

Projekt Generator izvajajo v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Zanj je celjska občina prejela  več kot 3 milijone evropskih sredstev. Celotna vrednost projekta je nekaj manj kot 6 milijonov evrov, od tega je milijon evrov namenjen opremljanju tehnološko-znanstvenega parka.

 

Marca je izbrani izvajalec del, podjetje Remont, začel z gradbeno obrtniškimi in inštalacijskimi deli. Trenutno obnavljajo fasado in izvajajo toplotno izolacijo stavbe, ki bo na zunaj spominjala na stavbo, ko je bila tam še Veleblagovnica T. Stavba bo dobila tudi novo ostrešje. Zgradili bodo tudi novo vhodno avlo in panoramsko dvigalo. Z deli bo predvidoma zaključil novembra.

 

 

Na celjski občini želijo, da Tehno park ter Gubčeva in Lilekova ulica s trgovinicami in lokali postanejo novo središče dogajanja v mestu.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del