Radio1_v_zivo


ODLOČILA sta se, da posvojita punčko iz UGANDE. Ko je začela govoriti, sta spoznala KRUTO resnico!
Žalostno | 26. 6. 2019 3:17
Agencija za posvojitve deluje nečloveško!
Ključne besede:     posvojitev    otrok    mama    oče    starši    biološki    agencija    otrok    Afrika    Uganda    neverjetno    žalostno
Deklica je povedala resnico, ki se je skrivala za njeno posvojitvijo!

Starša iz Ameriške zvezne države Ohio sta imela že štiri svoje otroke, odločila sta se, da posvojita še enega iz Afrike. Našla sta agencijo, ki jima bi pri tem pomagala. In jima je, kmalu sta se odpravila v Ugando, da spoznata deklico iz sirotišnice, katero bosta posvojila. Vse je bilo lepo in prav, plačala sta okoli 15.000 dolarjev za ureditev vseh papirjev za posvojitev.To je punčka, ki sta jo posvojila zakonca iz Amerike.

Deklica je prišla z njima v Ameriko in začelo se je novo življenje za njo. Videti je bilo, da punčka uživa, da je srečna, ker jo je nekdo posvojil. A vendar je, ko se je po dobrem letu naučila dobro govoriti angleško, svoji novi mami nekega dne iskreno zaupala nekaj, česar ni nihče pričakoval. Rekla je, da je bila v Ugandi srečna. Da jo je njena mama imela rada in da jo je celo vsak dan pospremila v šolo. Nato so prišli neki ljudje in jo odpeljali v sirotišnico. Posvojiteljema je bilo namreč rečeno, da je dekličin oče invalid in nesposoben za skrb, mama pa je deklico zavračala in ni skrbela za njo, zato se ji je tudi dokončno odpovedala. A očitno nič od tega ni držalo.


Posvojitelja sta deklico nato vrnila pravi mami, saj sta se počutila kot kradljivca, ki sta punčko ukradla mami.

Posvojitelja sta najela detektiva in raziskala zadevo. Našla sta pravo mamo deklice in se takoj odpravila preveriti situacijo in v šoku ugotovila, da je bila deklica pravzaprav s pomočjo trika odvzeta mami. Takoj sta organizirala Skype pogovor med malo punčko in njeno biološko mamo.

Začele so se tudi preiskave agencije, ki je pomagala pri posvojitvi in ugotovili so, da je takšnih kršitev že ogromno. Pravim staršem rečejo, da gre otrok samo začasno v Ameriko, kjer bo imel plačan študij. Kasneje jim v podpis dajo pogodbo, kjer v malem tekstu piše, da se otroku za vedno odpovedujejo.