Quantcast
Radio1_v_zivo


Skok na plažo
| 21. 6. 2019 10:44
S Skokom v poletje danes začetek kopalne sezone na Velenjski plaži
Ključne besede:     Skok v poletje    kopalna sezona    Velenjska plaža    koncert
Velenjska plaža
Skok v poletje prinaša bogat in raznovrsten program z glasbo, kulinariko, športom, zabavo in dobrodelnostjo.

S sklopom prireditev Skok v poletje bodo danes uradno odprli kopalno sezono na Velenjski plaži. Tudi letos bodo tam nudili brezplačno kopanje in uporabo vodnih igral, brezplačno parkiranje, številne dogodke in koncerte, "pljusk" v jezero, gostinsko ponudbo in mnoge druge aktivnosti.

 

Občini, ki je Skok v poletje pripravila že tretjič, se je letos pridružilo Glasbeno društvo Overload, ki danes od 17. ure do druge ure v soboto zjutraj za vse ljubitelje elektronske glasbe pripravlja Overlake festival 2019. Člani Kluba vodnih športov Velenje pa bodo že tradicionalno pri čolnarni ob 21. uri s spustom svečk na gladino jezera obeležili kresno noč.Sobota je rezervirana za največji in najbolj atraktiven "pljusk" v Velenjsko jezero. Že od 10. ure dalje bodo obiskovalcem omogočali raznolike brezplačne športne aktivnosti, člani akrobatske skupine Dunking Devils pa bodo podirali rekord skakalnice.Sobotna zabava se bo začela ob 20. uri, na programu je koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani.Tudi nedelja bo polna dogajanj. Beach food festival bo od 11. do 21. ure ponujal poletne okuse številnih slovenskih kuharjev. V okviru dobrodelne akcije Odreži drugačnost pa bodo frizerji iz celotne Slovenije zbirali prostovoljne prispevke za humanitarni namen.
Tako zbrana dobrodelna sredstva bo velenjska občina, tako kot lani, podvojila in s tem povečala izkupiček sredstev namenjenih Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje za obnovo ter ureditev previjalnice in Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Ob 19. uri bodo razglasili skupno višino zbranih sredstev in takrat bo velenjski župan Bojan Kontič institucijama tudi simbolično podelil ček. Sledil bo koncert Luke Basija in Ines Erbus.Velenjska občina za vzdrževanje Velenjske plaže, ki v času kopalne sezone privabi več kot 100.000 obiskovalcev, namenja letno 160.000 evrov. Redno izvajajo tudi monitoring jezerske vode. Rezultati prve letošnje analize kopalne vode Velenjskega jezera pri čolnarni, ki je bila opravljena 1. junija, so pokazali, da je voda primerna za kopanje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del