Quantcast
Radio1_v_zivo


Mlekarna Celeia bo dobila novega direktorja
| 21. 6. 2019 9:39
Marjan Jakob bo posle predal Vinku Butu
Ključne besede:     Vinko But    direktor    Mlekarna Celeia    Marjan Jakob
Vinko But
Vinko But bo novi direktor Mlekarne Celeia.

V Mlekarni Celeia po 20-ih letih z mesta direktorja mlekarne odhaja direktor Marjan Jakob, na njegovo mesto pa prihaja Vinko But, nekdanji direktor Kmetijske zadruge Šmarje. Novo funkcijo bo Vinko But prevzel 1. julija, Marjan Jakob pa bo ostal v podjetju kot svetovalec direktorja do svoje upokojitve avgusta leta 2020.


Kot je povedal Marjan Jakob, je eno leto pred upokojitvijo pravi čas, da vodenje preda v roke mlajšemu človeku, polnemu energije in dobrih načrtov za podjetje. Kot je povedal, je vodenje  podjetja, kjer je zaposlenih 229 ljudi in deluje na 14 tujih trgih, zahtevna naloga, zato bo čas do  upokojitve posvetil kontrolirani in natančni predaji poslov.

 

V zadnjih 20 letih je Marjan Jakob vodil odločilne strateške premike v mlekarni, ki so pripeljali do povečanega tržnega deleža, prepoznavnosti blagovne znamke in poslovnih uspehov. Mlekarna Celeia je v dveh desetletjih povečala odkup mleka za 90 %, za 110 % je povečala prihodke, za 27 % se je zmanjšala zadolženost. V zadnjih  10 letih so ustvarili 4,3 milijona evrov dobička. Prav tako je Marjan Jakob v zadnjih 10 letih vodil vse investicijske projekte v skupni vrednosti 21 milijonov evrov in s tem poskrbel za posodobitev proizvodnje, procesov in izdelkov.


Novi direktor Vinko But prihaja na novo delovno mesto z 18-letnimi izkušnjami z vodenjem Kmetijske zadruge Šmarje, kjer je bil zaposlen 22 let. Pred tem je v zadrugi opravljal delo v trgovini, komerciali in kot enolog v vinski kleti. V obdobju njegovega vodenja so v KZ Šmarje obnovili in na novo zgradili 13 trgovin in trgovinskih centrov, temeljito obnovili in tehnološko posodobili njihovo klet ter uvedli blagovno znamko Hiša vin Emino, odprli novo restavracijo v Kozjem, Kaščo Šmarje pa preuredili v prvo lokalno trgovino s poudarkom na lokalni in domači hrani. Poslovanje KZ Šmarje se je pod njegovim vodstvom  izboljševalo iz leta v leto.

 

Prvi napovedani koraki novega direktorja bodo predvsem namenjeni spoznavanju celotnega poslovanja, odprtih projektov in prevzemanju poslov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del