Quantcast
Radio1_v_zivo


Zbrali so 666 ton odpadnega papirja
| 12. 6. 2019 10:12
Največ papirja so zbrali na OŠ Hudinja
Ključne besede:     Simbio    Marko Zidanšek    OŠ Hudinja    papir
 OŠ Hudinja
Na OŠ Hudinja je vsak učenec v šolo prinesel kar 303 kilograme odpadnega papirja.

Marko Zidanšek, direktor Simbia
PRENESI DATOTEKO
Veseli smo dobrega odziva učencev.

Tradicionalna akcija zbiranja odpadnega papirja, ki jo je podjetje Simbio pripravilo že 21. leto, je končana. Učenci in otroci so tokrat zbrali kar 666 ton odpadnega papirja, kar je 6 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina papirja, zbrana v zgodovini akcije.

 

Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Socka.

 

V povprečju je vsak učenec OŠ Hudinja prinesel v šolo kar 303 kilograme odpadnega papirja.  Skupaj so tako na tej šoli zbrali 148 ton papirja. Drugo mesto je med osnovnimi šolami pripadlo OŠ Ljubečna. Vsak učenec je v povprečju zbral 134 kilogramov papirja, cela šola pa skupaj 61,5 tone. Na tretje mesto se je letos uvrstila OŠ Dobrna, kjer so na učenca zbrali 131 kilogramov papirja, skupaj pa 64 ton.Med podružničnimi osnovnimi šolami pa je torej zmagala POŠ Socka. Zmagovalci so zbrali 278 kg na učenca in skupaj 9,2 tone. Na drugo mesto so se uvrstili učenci POŠ Trnava, kjer je vsak učenec v povprečju zbral 255 kg papirja, vsi skupaj pa 8,7 tone. Na tretjem mestu pa je tokrat POŠ Letuš, kjer so zbrali 239 kg papirja na učenca, skupaj pa 9 ton. Letos je v akciji sodelovalo 22 osnovnih šol, 9 podružničnih šol in 15 vrtcev ter 3 srednje šole in 2 društvi. Direktor družbe Simbio Marko Zidanšek je izpostavil, da je akcija v prvi vrsti namenjena osveščanju mladih, da je papir izjemno dragocena surovina, vendar pa ima še več pozitivnih  učinkov.  »Vsako leto se zelo veselim tega dogodka, saj vedno slišim zanimive zgodbe – od tega, kako so se otroci v soseski povezali s starejšimi, ki jim je papir v breme, in jim ga sedaj otroci pomagajo odnašati, do tega, kako so otroci aktivirali vse bližnje in daljno sorodstvo ter s skupnimi močmi uspeli pripeljati po več ton odpadnega papirja ter nazadnje do izjav zadovoljnih in ponosnih mentorjev, ki jim denar od zbranega papirja pomaga pri reševanju socialnih stisk otrok.«  

 

 

Družba Simbio je za vsako tono odpadnega papirja šolam nakazala 70 evrov. Skupaj pa so učenci na račun zbranega papirja, ki bo šel v reciklažo, rešili 11.322 dreves.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del