Quantcast
Radio1_v_zivo


Novi direktor ptujske mestne uprave
| 5. 6. 2019 9:19
Ima vizijo vodenja mestne uprave
Ključne besede:     Ptuj    mestna uprava    vodenje
 Občinsko upravo  vidi kot steber zakonitosti, strokovnosti in učinkovitosti.
Občinsko upravo vidi kot steber zakonitosti, strokovnosti in učinkovitosti.

Alen Jevtović, novi direktor občinske uprave Mestne občine Ptuj, je rojen na Ptuju, kjer je obiskoval Osnovno šolo Mladika in Gimnazijo Ptuj. Na Ptuju je živel vse od odhoda na študij v Ljubljano. Trenutno biva v okolici Ptuja, a z družino ponovno načrtuje selitev na Grajeno. 

Študiral je na Fakulteti za upravo, kjer je zaključil prvo in drugo bolonjsko stopnjo, s čimer je pridobil strokovni naziv magister upravnih ved. Svojo karierno pot je začel pri Upravni enoti Ljubljana, kjer je bil zaposlen sedem let, od tega je bil tri leta in pol vodja Referata za krajevne urade, javne prireditve in društva. Leto in pol je bil kot inšpektor zaposlen pri Zdravstvenem inšpektoratu Republike Slovenije v Ljubljani. Zdaj se vrača na Ptuj.

»Občinsko upravo najprej vidim kot steber zakonitosti, strokovnosti in učinkovitosti, v prvi vrsti pa usmerjeno k občankam in občanom. Vzajemno zaupanje se mi zdi ključnega pomena. Nadalje jo vidim v vlogi proaktivnega pripravljavca predlogov razvojnih programov iz svojega področja dela in učinkovitega izvrševalca sprejetih programov. Prav tako sem zagovornik proaktivnega in pravočasnega reševanja izzivov. To želim vzpostaviti skupaj z vsemi zaposlenimi.«