Quantcast
Radio1_v_zivo


MILIJONAR je ZAPRAVIL OGROMNO DENARJA, nato pa storil nekaj ljudem NERAZUMLJIVEGA! To počne že 20 LET!
WOW | 3. 6. 2019 9:21
Pravi, da se ne bi nikoli vrnil nazaj v normalno življenje
Ključne besede:     milijonar    zgodba    selitev    denar    civilizacija    neverjetno    bravo    super    David    Glasheen    otok
Kupil je nepremičnine, od katerih ima stalen dotok denarja ter se preselil na samoten otok!

 

To je zgodba Davida Glasheena, ki je dvajset let nazaj sprejel odločitev, ki se je mnogim zdela nenavadna. Bil je milijonar, imel je službo. Naenkrat se je odločil, da ne želi več sprejemati obremenitev in težav sodobnega sveta, zato je odšel živet na samotni otok. Glavna prelomnica je bil zlom borze v Sydneyu, takrat je izgubil šest milijonov evrov svojega premoženja. Podjetje je zapustil in svoj preostanek denarja vključil v nakup nepremičnin v Sydneyju, od katerih mu na bančni račun še danes priteka denar.

 

David se prehranjuje s hrano, ki mu jo ponuja otok in kar pridela sam!

Na samotnem otoku živi že dvajset let, s pomočjo sončne energije ima internet, to pa je tudi vse. Ima spletno bančništvo in preko tega občasno spremlja pritok denarja, z drugimi stvarmi se ne obremenjuje. Prehranjuje se s hrano, ki jo dobi na otoku, večinoma s kokosi in raki, precej zelenjave pa skuša pridelati tudi sam. družbo mu dela pes Kasi, tu pa tam ga obišče kakšen prijatelj in seveda novinarji.


Kuža Kasi Davidu dela družbo na otoku!


Danes 73-letni David je povedal, da zna biti življenje v divjini včasih naporno in zelo nevarno, večkrat je že mislil, da bo umrl, a da takšnega življenja ne bi zamenjal nikoli več. Včasih si samo zaželi, da bi imel ob sebi kakšno dekle, druge želje po civilizaciji pa nima. Povedal je tudi, da verjame v morske deklice in da si večkrat zaželi, da bi se katera pojavila na obali. Pravi, da se v civilizacijo ne bo vrnil, saj ima še vedno raje soočanje s kačami, pajki in krokodili, kot pa življenje v takšnem svetu, kot ga imamo danes (neprestana izpostavljenost terorističnim napadom, tehnologija, stres itd.). Se strinjaš z njim?

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del