Quantcast
Radio1_v_zivo


Mladi skakalci so zbrani v Velenju
| 31. 5. 2019 10:46
3. tekma v smučarskih skokih za pokal Mestne občine Velenje
Ključne besede:     Smučarski skoki    Velenje    skakalci    pokal
 skakalnici
V Velenju pričakujejo več kot 140 tekmovalcev iz Slovenije, Poljske in Italije.

Danes bo Smučarsko skakalni center pod Velenjskim gradom prizorišče 3. tekme v smučarskih skokih za pokal Mestne občine Velenje za dekleta in fante v kategorijah od 13 let. Pričakujejo več kot 140 tekmovalcev iz Slovenije, Poljske in Italije. Pomerilo se bo tudi več kot 30 deklet. Prva serija se bo začela ob 17. uri, druga pa ob 19.30 uri.

 

Nastopili bodo člani slovenskih klubov, ekipa slovenske ženske A reprezentance in ekipa slovenske moške B reprezentance. Tekmovali bodo tudi člani Smučarsko skakalnega kluba Velenje: Aljaž Osterc, Patrik Vitez, Denis Pikl, Maj Fele, Žan Hriberšek, Ožbej Kotnik, Luka Filip, Enej Faletič, Žiga Gajser, Lan Novak, Anže Brecl, Cene Brglez, Liam Magdič, Mark Kreže, Maj Rizmal in skakalki Jerneja Brecl ter Nika Vetrih.

 

Velenje bo septembra, ob 60-letnici mesta, v Smučarsko skakalnem centru Velenje gostilo Alpski pokal v smučarskih skokih. Od petka, 13. septembra, do nedelje, 15. septembra, bo velenjske skakalnice preizkusilo več kot 100 smučarskih skakalk in skakalcev mednarodnega nivoja. V tem mesecu pa so prejeli tudi potrditev, da je Velenje uspešno kandidiralo za izvedbo svetovnega veteranskega prvenstva, ki bo septembra 2020.

 

Obiskovalce današnje skakalne tekme organizatorji prosijo, da avtomobile pustijo na bližnjih večjih parkiriščih in se v Smučarsko skakalni center odpravijo peš, saj v Starem Velenju ni dovolj parkirnih mest. Parkirišča so na voljo v garažni hiši Mercator, v centru mesta ali v Starem Velenju pri Hotelu Razgoršek.