Quantcast
Radio1_v_zivo


(VIDEO) TRENUTKI PANIKE v spremljevalnem vozilu PRIMOŽA ROGLIČA na 15. etapi GIRA 2019
Viralno | 28. 5. 2019 11:30
Ekipa je morala na biološko potrebo, zato je Roglič ostal brez kolesa
Ključne besede:     Primož Roglič    Giro 2109
Na 15. etapi Gira 2019 je prišlo do velike napake spremljevalne ekipe Primoža Rogliča.

Kolesarski svet že od nedelje neprestano govori o neverjetni smoli, ki se je pripetila slovenskemu kolesarju Primožu Rogliču med 15. etapo Gira 2019. Za prvovrstni fiasko so namreč poskrbeli člani Rogličeve ekipe v spremljevalnem vozilu Jumbo-Visma. Po navedbah portala siol.net, je moral Roglič zaradi okvare menjalnika zamenjati kolo, ker pa njegovega spremljevalnega osebja, v katerem sta bila tudi športni direktor in klubski mehanik, zaradi biološke potrebe ni bilo blizu, je moral sesti na kolo klubskega tovariša Antwana Tolhoeka.


V tem času je v javnost pricurljal tudi video dogajanja in panike v spremljevalnem avtu, ko je ekipa ugotovila, da jih Primož potrebuje, njih pa ni blizu.

 Addy Engels, športni direktor Rogličevega moštva Jumbo-Visma, je podal izjavo in se posul s pepelom: "Ko nas je Primož najbolj potreboval, nas ni bilo v bližini. Seveda to obžalujemo, a v ekipi smo se o tem pogovorili in to ni več težava. Povsem osredotočeni smo na zadnji teden dirke," je pred začetkom zadnjega, najbolj odločilnega tedna na Dirki po Italiji."