Quantcast
Radio1_v_zivo


Ljubljanski policisti zasegli večjo količino prepovedane droge
| 27. 5. 2019 17:51
Osumljenca sta najela poslovni objekt v Šiški in v njem gojila travo
Ključne besede:     droga    konoplja    kokain    policija    PP Ljubljana Šiška
Konoplja. Foto Policijska uprava Ljubljana

Policisti PP Ljubljana Šiška so pred kratkim zasegli večjo količino prepovedane droge, za katero se utemeljeno sumi, da gre za konopljo (rastlino) in kokain. Na podlagi prijave, da naj bi 42-letni slovenski državljan v poslovnem objektu na območju Šiške gojil prepovedano drogo in da naj bi mu pri tem pomagal 43-letni državljan Bosne in Hercegovine, so policisti osumljenca 14. maja prijeli na območju Ljubljane in ju pridržali.
Ob prijetju je imel 42-letnik pri sebi 1,6 kilograma kokaina. Policisti so nato pridobili odredbo sodišča za preiskavo njunih osebnih vozil in prostorov na območju Ljubljane in okolice Kranja, saj so ugotovili, da sta osumljenca preko svojih podjetij v začetku leta 2018 najela poslovni objekt v Šiški, skladiščne prostore objekta pa preuredila, da sta lahko v njih gojila konopljo.
Pri preiskavi stanovanjske hiše 42-letnega osumljenega v okolici Kranja so policisti našli in zasegli okoli 440 sadik konoplje in pripomočke za gojenje (lonci za gojenje, grelniki, škropilnica, ventilatorji, UV žarnice, aluminijaste zaščite in sušilci). V njegovem vozilu je bil poleg več mobilnih telefonov tudi zavitek kokaina.
Pri preiskavi poslovnega objekta v Ljubljani pa so v dveh ločenih prostorih našli in zasegli okoli 530 sadik konoplje in 31 paketov s posušeno konopljo. Tudi v teh dveh prostorih so odkrili pripomočke za gojenje konoplje (luči, napeljava, šotori ipd.).
42-letnega osumljenca so policisti po zaključenih aktivnostih s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1 v zvezi z 20. členom KZ-1 (sostorilstvo)) privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Za 43-letnika pa je bilo pridržanje po zbranih obvestilih odpravljeno, zanj bo podana kazenska ovadba. V preteklosti še nista bila obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.
Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede nezakonitega odjema elektrike na škodo dveh podjetij za distribucijo električne energije. Po zbranih podatkih bo 42-letni osumljenec kazensko ovaden zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1. Z dejanjem sta omenjeni podjetji oškodovani za več tisoč evrov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del