Quantcast
Radio1_v_zivo


14. otroška olimpijada v Velenju
| 24. 5. 2019 10:17
Velenjski učenci danes tekmujejo
Ključne besede:     Otroška olimpijada    Velenje    Mestni stadion    učenci
Stadion Velenje
Velenjski osnovnošolci imajo danes športni dan.

Danes na mestnem stadionu v Velenju poteka 14. otroška olimpijada. Na ekipnem atletskem tekmovanju se bodo pomerili učenke in učenci 8. in 9. razredov velenjskih osnovnih šol, v štafeti pa bodo sodelovali tudi učenke in učenci 6. in 7. razredov.

 

Letos se bodo učenke in učenci 1., 2. in 3. razredov preizkusili v športnem poligonu in igrah z žogo (na matičnih šolskih igriščih); dve ekipi iz posamezne šole, torej skupno 12 ekip se bo med seboj pomerilo v otroški atletiki na osrednjem igrišču na mestnem stadionu. Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo bodo učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwon-do, karate, judo, aikido). 5. razredi bodo na kotalkališču igrali rokomet, odbojko, namizni tenis, košarko in petanko, 6. razredi pa tenis, odbojko na mivki, nogomet in mini golf na TRC Jezero. 7. razredi bodo ribarili v Škalskem jezeru ter streljali, sabljali, poligon in štafetne igre na bližnjem travniku, učenci 8. in 9. razredov pa se bodo preizkusili v konjeništvu v Konjeniškem centru Velenje.

 

Ob 11. uri je predviden zbor vseh sodelujočih na mestnem stadionu v Velenju na zaključni slovesnosti z razglasitvijo zmagovalnih ekip.