Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Facebooku našla oglas in se nanj odzvala ... Sledi nepričakovano! Ko sta prišla v stanovanje, jima je vzelo dih
Žalostno | 24. 5. 2019 3:37
Lopovi so jima pobrali vse in sta čez noč ostala brez vsega
Ključne besede:     Facebook    oglas    družina    prevaranti    rop    stanovanje    pohištvo    kombi    kraja    družina    selitev
Čez noč sta ostala brez vsega!

28-letni Mark Higgins in njegova zaročenka 22-letna Becky Szenk sta kupila novo stanovanje in se neizmerno veselila dne, ko se bosta lahko končno skupaj s 7-mesečno Ariyah tja tudi preselila. 

Na Facebooku sta zasledila oglas podjetja pod imenom Lee Green, ki se ukvarja s transportom pohištva in odločila sta se ga najeti. Vse je potekalo tako kot mora do dne, ko se je začela selitev.


Oglas je bil lažen, zaposleni pa prevaranti

Na dan selitve sta se pred njun stari dom pripeljala dva delavca. Prišla sta točno in par je bil že navdušen nad točnostjo zaposlenih v tem podjetju. Čutila sta, da sta na pravi poti.

Delavca sta bila zelo prijazna in vljudna ter nista delovala prav nič nenavadno. Dela sta se lotila takoj in vse stvari iz stanovanja v hipu sta znesla v kombi. Mark in Becky sta ju pohvalila, češ, kako hitra, točna ter natančna sta, a se jima niti sanjalo ni, kdo sta in kaj bo sledilo po tem. Delavca sta jima je vse znesela v kombi in odpeljala

Ko sta vse stvari iz stanovanja znesla v kombi, sta jima Mark in Becky dala naslov novega doma in jima rekla, da se dobijo tam. Pokimala sta, se usedla v kombi in se odpeljala. 

Čez nekaj minut pa sta se za njima odpeljala tudi Higginsova. Novo stanovanje je bilo le 20 minut stran in ko sta prišla tja, sta videla, da kombija ni v bližini. Vstopila sta v stanovanje in hitro ugotovila, da delavca nista stvari znesla notri, temveč jih odpeljala oz. ukradla.V stanovanju ni ostalo ničesar

Nekaj časa sta še čakala, če se morda vrneta in po nekaj urah ugotovila, da so ju prevarali. Kasneje sta ugotovila, da podjetje sploh ne obstaja in je šlo za veliko prevaro, ki sta ji nasedla. Šlo je za lažno Facebook stran in prevarantske delavce, ki ljudi okradejo na način, da jih prepričajo, da jim bodo pripeljali stvari v nov dom, potem pa z njimi izginejo neznano kam. ''Na številko delavcev sva poklicala najmanj 20 x, a se je nenehno oglašala tajnica,'' povesta obupana zakonca, ki sta s 7-mesečno hčerko čez noč ostala brez vsega. Vzeli so jima kuhinjo, posteljo, sedežno garnituro, televizijo, omare, nakit, ostale dragocenosti in še več sto drugih stvari, ki so jima bile pri srcu.''Pohištvo se da kupiti in nadomestiti z novim, najine osebne stvari pa so nenadomestljive in boli me srce, ker so nama vse to vzeli. Moj zaročni prstan in vse ostalo kar nama je bilo vredno, je za vedno izgubljeno,'' je povedala objokana Becky. 

Paru so že priskočili na pomoč dobri ljudje, sorodniki in socialna služba ter zbrali denar, da si finančno opomoreta. Becky in Mark zdaj opozarjata vse, da naj ne nasedajo in ne zaupajo oglasom na spletu ter raje večkrat preverijo, komu bodo zaupali.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del