Quantcast
Radio1_v_zivo


Zala in Gašper sta pripravljena na POLFINALNI NASTOP, za Slovence pa imata posebno SPOROČILO
Slovenija | 14. 5. 2019 9:07
EUROVIZIJA 2019: Danes prvi polfinalni večer, na katerem bosta nastopila tudi naša predstavnika Zala in Gašper
Ključne besede:     Zala Kralj    Gašper Šantl    Tel Aviv    Evrovizija
Zala in Gašper sta pred prvim polfinalnim večerom povsem mirna.

V izraelskem Tel Avivu je vse pripravljeno za prvi polfinalni večer največjega glasbenega tekmovanja Evrovizije 2019. Tam sta tudi naša predstavnika, Zala Kralj in Gašper Šantl, ki bosta danes s svojo pesmijo Sebi nastopila kot peta. Mlada Mariborčana se v Tel Avivu počutita odlično, s svojo umirjenostjo in sproščenimi intervjuji pa sta navdušila tudi sedmo silo in tuje oboževalce. 

 

Današnji prvi preidzbor

 

1. Ciper: Tamta - Replay
2. Črna gora: D Mol - Heaven
3. Finska: Darude feat. Sebastian Rejman - Look
4. Poljska: Tulia - Fire of love
5. Slovenija: Zala Kraj & Gašper Šantl - Sebi
6. Češka: Lake Malavi - Friend of a Friend
7. Madžarska: Joci Pápai - Az én apám
8. Belorusija: Zena - Like it
9. Srbija: Nevena Božović - Kruna
10. Belgija: Eliot - Wake up
11. Gruzija: Oto Nemsadze - Sul tsin iare
12. Avstralija: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity
13. Islandija: Hatari - Hatrið mun sigra
14. Estonija: Victor Crone - Storm
15. Portugalska: Conan Osiris - Telemóveis
16. Grčija: Katerine Duska - Better Love
17. San Marino: Serhat - Say Na Na Na

 

Po mnenju evrovizijskih poznavalcev je naša pesem zelo čudaška in zato izstopa, zato bi se lahko danes Zala in Gašper zelo dobro odrezala. Njuno pesem tujci ocenujejo kot "omamno dolgočasna", zelo indie in nevsakdanje. Avstrijski komentator je denimo rekel, da sta mu golobčka všeč predvsem zato, ker na odru ne delata drame in nimata nobenih pripomočkov, saj je pri drugih res preveč rekvizitov. Na včerajšnji generalki sta se držala nazaj in zdelo se je, da Zala sploh noče zares peti, a je bilo zvečer vse kot je treba. Očitno imata bojni plan.

 

Glede na evrovizijske stavnice se Sloveniji, tako kot lansko leto, ko nas je na Evroviziji zastopala Lea Sirk, tudi letos obeta finale. Zala in Gašper sta na list papirja zapisala sporočilce za Slovence. Seveda bomo navijali, kajne? :) 

 V prvem polfinalnem večeru se bo pomerilo 17 držav (sprva naj bi se predstavilo 18 držav, a je Ukrajina odstopila): Ciper, Črna gora, Finska, Poljska, Češka, Madžarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska, Grčija in San Marino.


V Tel Avivu je tudi voditelj Radia 1, Robert Roškar, ki se redno javlja in objavlja utrinke ter storyje na Instagramu Radia 1Preveri tudi, kakšno mesto je Tel Aviv skozi Roškarjeve oči. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del