Quantcast
Radio1_v_zivo


(VIDEO) Ilegalni prebežniki sinoči iz vinograda UGRABILI 80-letnika: Na silo zvezali, dali v prtljažnik in ga odpeljali!
Slovenija | 9. 5. 2019 6:55
''Bila sem v šoku! Kaj naj bi oče delal ob 6-ih popoldne v Sežani?'' pove hči Nataša
Ključne besede:     pribežniki    ilegalci    črnomelj    hči    mirko    avto    ugrabitev    vinograd    sežana    nataša
Foto: Aleksander Riznič

Po neuradnih informacijah naj bi se sinoči v Malem Nerajcu v Beli Krajini zgodila ugrabitev. Skupina štirih ilegalnih prebežnikov je ugrabili 80-letnega Mirka Moravca, ki se je včeraj, dne 8.5. ob 8. uri zjutraj odpravil v vinograd, le nekaj metrov stran od glavne ceste. Hči Nataša mu je nato okoli 10. ure prinesla malico, z njim na kratko poklepetala in odšla, ko jo je oče zopet poklical okoli 13. ure in jo prosil, da mu prinese nekaj stvari za delo, povedal pa ji je še, da ima v vinogradu dva gosta. Predstavila sta se kot arheologa, ki sta želela le malce pregledati vinograd. 

Čez približno eno uro pa je Nataša videla, da se je avto njenega očeta peljal mimo njene hiše. Opazila je, da v avtu ni očeta, kar ji je povzročilo skrbi. Uro kasneje se v vinograd odpravi še njen sin in ji sporoči, da očeta ni tam. ''Zdelo se mi je takoj čudno oz. nenavadno, da mi ni povedal, kam gre,'' pove Nataša, ki je nato takoj poklicala sestro v Črnomelj, ki o tem ni nič vedela. Kasneje je poklicala še eno gospo v Novo mesto, kjer se oče večkrat ustavi, a o tem prav tako ni nič vedela. Takrat je bil čas za paniko.

Okoli 18. ure zvečer pa Nataša prejme klic neznane gospe, da je njen oče v Sežani. 

''Bila sem v šoku! Kaj naj bi oče delal ob 6-ih popoldne v Sežani?'' se je spraševala Nataša. Nato se ji na telefon oglasil tudi oče, ki ji je povedal, da so ga z vrvjo zvezali, dali v prtljažnik, odpeljali in ga v bližnjem gozdu pri Sežani vrgli ven. 80-letni Mirko je nato poiskal pomoč pri najbližji hiši, kjer je lahko poklical domov in obvestil svoje sorodnike, kaj se mu je zgodilo.

Po poročanju medijev se oče Mirko še ni vrnil iz Sežane, obiskali pa naj bi ga danes in od njega skušali izvedeti kaj več, o tem neprijetnem dogodku. Nihče si ne želi predstavljati, kako se je počutil, ko so ga na silo zvezali, dali v prtljažnik in odpeljali neznano kam. Na srečo se je vse končalo dobro, policisti pa prebivalce Črnomlja in ostalih krajev po Sloveniji opozarjajo, da hiše in avtomobile zaklepajo ter ne zaupajo neznanim osebam.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del