Radio1_v_zivo


Šele na sliki opazila, da je s HČERKO NEKAJ NAROBE! Odpeljala jo je k zdravniku, kjer so jo takoj poslali na operacijsko mizo
Zanimivo | 30. 4. 2019 3:27
Opazila, da ima v očesu sijaj, ki pa je bil v resnici rak
Ključne besede:     hčerka    mama    oko    rak    tumor    slika    sijaj    odsev    proteza    operacija    oči
Graice je imela v desnem očesu raka

Elly Smith (38) je nekaj časa nazaj fotografirala svojo hčerko Gracie, ko je imela 2 leti in kasneje na sliki opazila, da ima na desnem očesu nekakšen poseben sijaj. Sprva je mislila, da gre za odsev svetlobe, a se je motila. V njenem očesu je bila čudna okrogla pika, zato je deklico odpeljala k zdravniku, kjer so ugotovili, da ima raka. 


Okulist je odkril, da ima deklica v očesu kar 10 tumorjev

''Vedela sem, da nekaj ni v redu, zato sem jo takoj odpeljaka k zdravniku, ta pa nas je napotil k okulistu. Po pregledu je ugotovil, da ima v očesu kar 10 tumorjev''. 

Šlo je za retinoblastom, najpogostejši tumor, ki prizadene mrežnico in za enega izmed najnevarnejših malignih očesnih tumorjev, ki se najpogosteje pojavijo pri otrocih do 5. leta starosti. 


Deklici si morali takoj odstraniti oko, čez 2 tedna pa začela s kemoterapijami

Okulist je dejal, da ni druge možnosti, kot da oko odstranijo, saj se drugače lahko poveča možnost, da se tumorji razširijo. Operacijo je uspešno prestala, čez 2 tedna pa začela s kemoterapijami.

''Prva dva meseca sta bila zanjo izredno naporna, saj ji je bilo nenehno slabo, zato ji je zdravnik predpisal terapijo z vitamini, da si je opomogla,'' je povedala mama.

Skoraj tri mesece je čez oko nosila prevezo, nato pa je dobila očesno protezo. Elly je dejala, da ji je bilo najtežje, ko je morala hčerki povedati, da bo ostala brez očesa, a je deklica to sprejela izredno odraslo in pogumno.''Na začetku ni bilo lahko, a naša Gracie je prava mala borka in se je na protezo hitro navadila. Okrevala je zelo hitro in je še vedno polna energije, nasmejana in se rada igra s svojimi vrstniki,'' je dejala mama.

Danes ima Gracie 5 let in je zdrava ter čisto normalna deklica, ki uživa otroštvo tako, kot vsi njeni vrstniki. Elly pravi, da je fotografija rešila deklico, saj drugače še dolgo ne bi opazila, da je nekaj narobe z njenim očesom.