Quantcast
Radio1_v_zivo


Podčetrtek bo prestolnica vina in čokolade
| 26. 4. 2019 10:38
V soboto se začenja 5. Festival vina in čokolade, na katerem bo sodelovalo 60 razstavljalcev
Ključne besede:     Podčetrtek    Festival vina in čokolade    vinarji    čokolada
 čokolada
Letos se bo na festivalu predstavilo 60 razstavljalcev, 30 vinarjev in 20 čokoladnic.

Podčetrtek bo v soboto postal slovenska prestolnica vina in čokolade. Jubilejni, 5. Festival vina in čokolade bo obiskovalcem iz vse Slovenije ter mnogim turistom iz Term Olimia in drugih bližnjih zdravilišč ponudil najboljše, kar Slovenija premore: »Letos se bo predstavilo 60 razstavljalcev, 30 vinarjev in 20 čokoladnic, ponudbo bo dopolnilo 10 lokalnih razstavljalcev, ki dajejo našemu festivalu še posebej zanimivo dodatno vsebino,« pojasnjuje direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja. 5. Festival vina in čokolade bo vrata odprl ob 10. uri in jih zaprl ob 22.uri, potekal pa bo v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek.


Festival vina in čokolade spremlja pestro spremljevalno dogajanje. Za animacijo najmlajših obiskovalcev bo letos skrbela Damjana Golavšek, v treh delih se bo odvila modna revija Wine & choco, na dobrodelnem teku bodo zbirali sredstva za društvo Debra, ki povezuje ljudi, obolele z redko kožno boleznijo bulozno epidermolizo, in njihove bližnje. Za obiskovalce bosta zagotovo zanimivi še artistična predstavitev dela s čokolado izpod rok Blaža Habjana iz Borbona catering in delavnica Simfonija vina in čokolade, ki jo pripravlja Aleksander Bohinc iz šole Sommelier Master Slovenija. Ob letošnjem jubileju bodo podelili jubilejna priznanja festivala in ponovno izbrali vino župana Občine Podčetrtek. V sklopu festivala bodo podelili še naziva Naj vinska hiša in Naj čokoladnica, ki ju bodo izbrali obiskovalci. Vrhunec obfestivalskega dogajanja bo popoldanski koncert Nine Pušlar in večerni skupine Cover Lover.
Vstopnica za odrasle bo stala 6 evrov in bo vključevala tud 6 degustacijskih kupončkov. Za otroke pa bo stala 2 evra  in bo vključevala 2 degustacijska kupona. Pri vhodu na festival lahko obiskovalci ob 5 evrov kavcije prevzamejo tudi degustacijski kozarec, ki jim jih povrnejo ob vračilu kozarca.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del