Quantcast
Radio1_v_zivo


Svoje dekle je namerno ustrelil
| 24. 4. 2019 14:51
Sebastien Abramov je umor skrbno načrtoval
Ključne besede:     Milan Vogrinec    umor    Sebastien Abramov    Sara    Pernovo
 policija
Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je pojasnil podrobnosti preiskave umora, ki se je zgodil 15. marca 2015.

Milan Vogrinec, vodja celjskih kriminalistov
PRENESI DATOTEKO
Preiskava je bila zelo zahtevna.

Celjski kriminalisti so zaradi suma naklepnega umora ovadili 29-letnega Sebastiena Abramova iz območja Ljubljane. Osumljen je, da je pred štirimi leti v vasi Pernovo pri Žalcu ustrelil svoje takratno dekle, 24-letno Saro. Abramov je takrat trdil, da se je polavtomatska puška sprožila med čiščenjem. A so policisti zdaj ugotovili, da je osumljeni zelo uspešno manipuliral z bližnjimi in prikazoval, da gre za nesrečo, zgodbi so verjeli tudi dekletovi starši. Nekatere priče so se Abramova celo bale in si niso upale spregovoriti.Abramov pa kriminalistov s svojo zgodbo ni prepričal, kasneje so zaznali določena neskladja v primeru in začeli preiskovati naprej. Ugotovili so, da sta bila motiva za umor koristoljublje in zahrbtnost.Motiva sta po njegovih besedah koristoljublje in zahrbtnost. Na zahrbtnost kaže dejstvo, da je Ambramov izvršil dejanje, ko ga pokojna ni mogla pričakovati in že prej nakazoval okoliščine, da je orožje pokvarjeno, kar so s preiskavo ovrgli.  Na koristoljubje pa kaže dejstvo, da mu je mama pokojne posodila večjo količino denarja pod pretvezo, da ga potrebuje za določene stvari, kar se je v nadaljevanju izkazalo za neresnično, kar kaže, da bi po vsej verjetnosti nadaljeval s pridobivanjem protipravne koristi. V tem primeru gre za goljufijo pri posoji denarja. 

 

Med celotno preiskavo so policisti na podlagi zbranih obvestil izvedli več preiskovalnih aktivnosti. Med drugim so pridobili večje število odredb sodišča za pregled elektronskih naprav. Sodelovali so s številnimi tujimi varnostnimi organi in za pomoč zaprosili tudi Europol. Pridobili so tudi odredbe v okviru mednarodne pravne pomoči, ki so bile izdane ameriškim pravosodnim organom za zavarovanje določenih podatkov. V sami preiskavi so opravili najmanj 80 razgovorov z občani, pregledali večje količine zavarovanih podatkov na elektronskih napravah ter izvedli vse druge kriminalistične pristope za dokazovanje kaznivega dejanja.

 Pokojna 24-letnica je bila življenjsko zavarovana, vendar zavarovalnica denarja še ni izplačala, denar pa bi dobila njena mama.Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je danes zavrnil očitke, da so primer želeli neraziskan pospraviti v predal. V vseh teh letih so namreč želeli zbrati vse dokaze,  da je šlo za naklepni umor. Preiskava ni pokazala, da je bil Abramov tajni sodelavec policije, imel pa je prijatelje med policisti. Abramovu, ki je javnosti postal poznan zaradi zavarovalniške goljufije z odžagano roko in ki v preiskavi s policisti ni hotel sodelovati, grozi najvišja, 30-letna zaporna kazen.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del