Quantcast
Radio1_v_zivo


V vrtec prišla po 5-letno hčer in ogorčena videla, kaj so si drznile storiti vzgojiteljice
Viralno | 24. 4. 2019 8:31
Vzgojiteljice so jo preoblekle, saj so rekle, da je oblečena neprimerno in preveč razgaljeno
Ključne besede:     deklica    vrtec    obleka    vzgojiteljica    neprimerno    mama    ramena    koža    ogorčenost
Harmony so vzgojiteljice preobleke, saj so rekle, da je oblečena neprimerno za vrtec

Emily Stewart ni mogla verjeti svojim očem, ko je prišla v vrtec po svojo 5-letno hčerko Harmony in jo videla v drugih oblačilih. Sprva je mislila, da se je morda s čim polila ali se umazala med igro in se je morala preobleči, a je bila zgodba čisto drugačna. Vzgojiteljice so jo preoblekle v majico s kratkimi rokavi zato, ker so dejale, da je bila oblečena neprimerno za v vrtec. 

Poletna obleka z naramnicami naj bi bila po mnenju vzgojiteljic popolnoma neprimerna za 5-letnico, saj pokaže preveč gole kože.

Ko je Emily vprašala hčerko, zakaj je preoblečena, ji je ta s cmokom v grlu odgovorila, da ne ve in da so vzgojiteljice rekle, da nikakor ne sme nositi take obleke in da ji je bilo nerodno, ko so jo začele kar preoblačiti.


Na levi strani je v obleki, v katero je šla v vrtec, na desni pa je oblečena v oblačila, ko je šla iz vrtca

''Res je bila vesela, da se bo lahko za v vrtec oblekla prelepo oblekico, ki ji jo je poklonila njena babica, nato pa se zgodi tole,'' je povedala ogorčena mama, ki pravi, da želi Haromny vzgojiti v dekle, ki se bo spoštovalo, imelo rado in bilo ponosno na svoje telo, brez, da bi ji kdo govoril, kaj mora nositi in česa ne sme. 

''Kaj je pravzaprav tako narobe, če 5-letnica kaže ramena? Zakaj bi bila njena obleka neprimerna? Ne vem, zakaj je treba vse povezovati na seksualen način ... Stara je komaj 5 let!''

Po tem dogodku so prav vsi stopili na stran mame in pravijo, da vzgojiteljice niso ukrepale pravilno, saj z obleko ni prav nič narobe ter so močno pretiravale. S takim načinom otrokom ne pokažejo prav nič dobrega, temveč lahko povzročijo le travme in to, da se otrok že kot majhen začne obremenjevati s telesom in svojo podobo. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del