Radio1_v_zivo


Povezali bodo različne dele mesta
| 19. 4. 2019 13:15
V Velenju dopolnjujejo mestno kolesarsko omrežje
Ključne besede:     Velenje    kolesarska pot    Šalek    mesto
 Šalek
Kolesarsko pot so speljali tudi skozi naselje Šalek.

V Velenju od marca nadaljujejo z izvajanjem 12 povezav v okviru projekta Mestno kolesarsko omrežje – vzhod. Uredili so povezavo Šalek–Interspar (kolesarsko povezavo in pešpot), povezavo Efenkova–Šaleška, povezavo na Šaleški cesti mimo bencinskega servisa Petrol, kjer so asfaltirali novi kolesarski pas. Naslednji teden bodo nadaljevali z delom povezave poti na Gorico, in sicer na zemljišču, ki je nasproti Avtobusnega postajališča Velenje. Po prvomajskih praznikih bodo začeli urejati še drugi del poti na Gorico, in sicer v delu pod Vilo Herberstein.

 


Za operacijo Mestno kolesarsko omrežje – vzhod so s strani Ministrstva za infrastrukturo prejeli  dobrih 485 tisoč evrov, od tega je 85 % sofinanciranih iz sredstev kohezijskega sklada in 15 % iz slovenske udeležbe v kohezijski politiki.
V okviru projekta bodo uredili 13 manjkajočih kolesarskih povezav, s katerimi bodo povezali kolesarsko omrežje vzhodnega dela mesta od križišča z regionalno cesto proti Slovenj Gradcu do Mestnega stadiona Velenje oziroma Medpodjetniškega izobraževalnega centra ob Škalskem jezeru.