Quantcast
Radio1_v_zivo


Na plano prišlo, kaj se je zgodilo s fantom, ki je 21-letnico prepričal, da si odreže roko
Slovenija | 18. 4. 2019 12:46
Abramov dobil denarno pomoč za premostitev trenutne materialne ogroženosti
Ključne besede:     roka    sebastien    abramov    pripor    ogorčenost    vloga    julija    žaga    odrezano
Sebastien Abramov ni za zapahi, temveč v priporu

Po poročanju medijev naj bi Center za socialno delo Sebastienu Abramovu oz. Sebastienu Colariču, kot se je imenoval pred spremembo imena, dodelil denarno pomoč za premostitev trenutne materialne ogroženosti. 

O tem so nekaj besed namenili tudi v Denis Avdić Showu, ki so mnenja, da je to zagotovo najbolj bizarna zgodba v tem letu.

 
Avdić: ''Najbolj bizarna zgodba tega leta ...''
Ekipa Denis Avdić show o primeru odrezana rokaKonec marca, tri tedne po tistem, ko je Sebastien Abramov pristal za zapahi, je Center za socialno delo (CSD) enote Ljubljana Moste-Polje izdal odločbo, v kateri so ugodili njegovi prošnji za dodelitev denarne pomoči.

Abramov naj bi vložil vlogo za ''za premostitev trenutne materialne ogroženosti,'' poroča Delo, kjer dodajajo, da je zahtevo vložil na dan, ko je 21-letna Julija Adlešič, ki si je na Abramovo prigovarjanje odžagala roko, predčasno in na lastno željo zapustila bolnišnično zdravljenje zaradi poškodbe. Le dva dni pozneje pa sta vseh pet zavarovalnic zasula z zahtevki za izplačilo zavarovalnine. Na CSD niso vedeli, da je Abramov v priporu.

"V konkretni zadevi je bila vloga za občinsko denarno socialno pomoč vložena januarja, izdana pa je bila 25. marca 2019. Iz vloge in sistema v času odločanja je izhajalo, da vložnik nima lastnega dohodka in nima premoženja. Iz zavarovalnih podlag ZZZS ni izhajalo, da ima oseba zavarovalno podlago, kot jo imajo priporniki, ki jih zavod prijavi v zavarovanje," so za Delo pojasnili na CSD.

Postopek odločanja za dodelitev denarne socialne pomoči bodo obnovili ter o zadevi odločil ponovno. Abramov je sicer prejemnik socialne pomoči, obenem pa je začel tudi postopek osebnega stečaja. V osebnem stečaju je tudi Julija Adlešič, ki je poleg staršev Abramova osumljena zavarovalniške goljufije, vredne več kot milijon evrov. Adlešičeva upnikom dolguje okoli 55 tisoč evrov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del