Quantcast
Radio1_v_zivo


Bolel ga je trebuh, pa so ga poslali na NOSEČNIŠKI TEST! To kar je pokazal, mu je vzelo sapo: ''Mislil sem, da je šala!''
OMG/WTF | 15. 4. 2019 10:31
Z nosečniškim testom so ugotovili, da ima raka na modih
Ključne besede:     rak    tumor    moda    test    nosečniški    urin    hormoni    operacija    trebuh    bolečina
Z nosečniškim testom so ugotovili, da ima raka na modih

19-letni študent Bryan Geldard se je vrnil s počitnic in se začel pritoževati nad bolečinami v stranskem delu trebuha. Odšel je k zdravniku, ta ga je pregledal in mu rekel, naj ne skrbi. Bryan mu je povedal, da obiskuje tudi fitnes, zato je zdravnik sklepal, da ga boli zaradi bolečin v mišicah in potrebuje le počitek. Ker se stanje ni izboljšalo in so bile bolečine le še hujše, se je čez nekaj časa vrnil nazaj v bolnišnico. Opravili so ultrazvok in ugotovili, da ima mladenič raka, ki se je že razširil na pljuča in v trebuh. Ker niso bili prepričani, za kakšno vrsto raka gre, so se odločili, da to ugotovijo kar z nosečniškim testom preko urina. Nosečnica ima namreč enake hormone v urinu, kot jih ima moški, ki ima raka na modih. 

Bryanu se je zdela zamisel z nosečniškim testom bizarna in se je temu celo nasmejal, češ, da bo zagotovo pokazalo, da je noseč. In je res, ni bil noseč, bil pa je hudo bolan.

Test je bil pozitiven in to jim je dalo jasno vedeti, za kakšno vrsto gre. Ugotovili so, da ima v urinu enake hormone, kot jih ima nosečnica in diagnosticirali so ga, da ima raka na modih v 4. stadiju. Takoj naslednji dan so začeli s kemopterapijami. Po 7-ih kemoterapijah so ugotovili, da rak ne raste več in je čas, da ga pošljejo na operacijo, da odstranijo ostanke s trebuha, morali pa so mu odstraniti tudi eno modo. 

Na srečo so Bryanu pravočasno odkrili raka in ga uspešno pozdravili. Čez pol leta je test pokazal, da je bila opreacija uspešna. Danes je mladenič zdrav in želi ozavestiti čimveč moških, naj si pregledujejo moda in vsako spremembo pokažejo zdravniku ter vztrajajo, da naj opravi preiskave. Pravočasnost rešuje življenja.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del