Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani je zaprta Litijska cesta
| 10. 4. 2019 5:21
Prenova ceste sodi v sklop projekta ČISTO ZATE.
Ključne besede:     Čisto zate    Litijska cesta    zapora    obvoz    Hruševska cesta
Obvoz za tovornjake je označen z modro!

Zaradi del bo od srede, 10. aprila, do predvidoma 30. junija 2019 za ves promet zaprta Litijska cesta na odseku med Pesarsko in Fužinsko cesto. 

Obvoz
 za vozila, katerih skupna masa ne presega 3,5 t in za avtobuse LPP bo urejen po Hruševski cesti, za tovorna vozila pa bo urejen po vzhodni ljubljanski obvoznici, Zaloški cesti in Kajuhovi ulici.
Mestni avtobusi na liniji 13 bodo v času zapore vozili po Hruševski cesti. Ustavljali bodo na vseh rednih postajališčih obvozne trase, na postajališčih Emona, Rast in Hrušica pa ne bodo ustavljali.
Izvajalec del so KOMUNALNE GRADNJE d.o.o.

Rekonstrukcija ceste sodi v okvir evropskega projekta ČISTO ZATE, v okviru katerega na območju Ljubljane dograjujemo kanalizacijsko omrežje, hkrati pa na cestah urejajo še ostalo komunalno in cestno infrastrukturo. Ob prenovi cestne površine poskrbijo tudi za ustrezno prometno ureditev in s tem za večjo varnost v prometu.
Projekt Čisto zate bo potekal do leta 2021, v tem času bodo uredili kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa na novo priključili več kot 22.000 prebivalcev. Pred letom 2007 je bila priključenost na kanalizacijo 68%, do konca leta 2017 smo jo povečali na 88%, s projektom Čisto zate pa jo bomo povečali na kar 98%.