Quantcast
Radio1_v_zivo


Ultrazvok pokazal NEKAJ ČUDNEGA, zato je zdravnik nosečnico poslal NA SPLAV! Rekla je ne, čez nekaj mesecev pa se zgodi TO!
Žalostno | 9. 4. 2019 9:36
Rekli so ji, da bo njen otrok imel Downov sindrom
Ključne besede:     zdravnik    ultrazvok    splav    nosečnica    sindrom    bolezen    otrok    zmota
Zdravnik ji je rekel naj splavi, a ga ni poslušala in rodila zdravega dečka

Jordan Squires (22) je skupaj s partnerjem Johnathanom (30) obiskala zdravnika, da bi preveril, kako poteka njena nosečnost, a je odkril nekaj, kar ju je prestrašilo. 

V 12. tednu nosečnosti je ultrazvok pokazal, da z njenim otrokom nekaj ni v redu. Glede na plodovno tekočino okoli vratu dojenčka je zdravnik ugotovil, da naj bi se rodil z Downovim sindromom in mamici svetoval, da čimprej splavi. 


Ultrazvok naj bi pokazal, da se bo rodil otrok z Downovim sindromom

Oba starša sta bila razočarana in hkrati jezna, da jima zdravstveno osebje ni ponudilo nobene druge možnosti ali jima situacijo bolje obrazložilo, temveč ju brez vsakršne razlage poslalo na takojšnji splav. 

Jordan je bila kar naenkrat postavljena pred težko odločitvijo, a se je zavedala, da česa takšnega ni zmožna narediti in bo preslišala zdravnikovo prošnjo, da splavi. Zdravnik je vztrajal in jo želel opogumiti, češ, da bo tako najbolje za vse. Ko je videl, da ga Jordan ne posluša, ji je predlagal še, da opravi test amniocenteze, invazivni poseg, pri katerem ginekolog z iglo pod kontrolo ultrazvoka, vodi skozi kožo trebuha in maternično steno nosečnice v plodni mehur ter odvzame majhno količino plodovnice, da bi lahko na podlagi laboratorijskih preiskav celic plodovnice izključili kromosomske nepravilnosti ploda.


Zdravnik jo je želel poslati na splav, rodila pa je zdravega otroka

Čeprav je amniocenteza kar 99,9 % zanesljiv test, so njegove slabosti tudi to, da vodi do zapletov in kasneje v spontani splav, kljub zdravemu plodu.  

S partnerjem sta se odločila, da zavrneta test in ne pristaneta na splav. Njen šesti čut ji je dal vedeti, da se zdravnik moti in da bi to odločitev obžalovala celo življenje. 


Jordan je poslušala sebe in se ni odzivala na zdravnikovo prošnjo, da naj splavi

Devet mesecev kasneje pa je sledilo presenečenje. S carskim rezom je na svet privekal zdrav deček. O Dawnovem sindromu ni bilo niti sledu, zato sta se starša spraševala, če je bil zdravnik sploh izobražen za položaj, ki ga je opravljal. 


Deček pridno raste in je zdrav

Še danes ne moreta verjeti, da je zdravnik želel Jordan poslati na splav in da je njegovo pomanjkljivo znanje skoraj ogrozilo njeno nosečnost. Danes imata zdravega otroka in presrečna sta, da sta poslušala sebe, čeprav tega ne priporočata ostalim. V njunem primeru se je pač izkazalo za pozitivno, Jordan pa pravi, da po zaslugi njenega čuta, da v njej raste zdrav otrok.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del