Quantcast
Radio1_v_zivo


Mislila je, da jo muči ZAPRTOST zaradi PITJA KAVE Z MLEKOM, a se je motila! Niti sanjalo se ji ni, kaj se dogaja ...
OMG/WTF | 2. 4. 2019 3:54
Zdravniki so ji napovedali le še 48 ur življenja
Ključne besede:     dekle    smrt    želodec    driska    bolezen    vrečka    trebuh    zaprtost    kava    mleko
Mislila je, da je razlog v prekomernem pitju kave

22-letna Hayley Kelsey se je dolgo časa spopadala z močno drisko in trebušnimi krči, dokler ni bilo tako hudo, da zaradi bolečin ni več živela normalno. Čez čas je shujšala celo 16 kilogramov, a se ji niti sanjalo ni, da je v zelo kritičnem stanju in ji grozii smrt. Mislila je, da je vzrok v pitju kave z mlekom, ki naj bi ji povzročal trebušne težave, prepričana pa je bila celo, da gre za stres, saj je tisti čas delala v Turčiji in se vmes razšla s fantom. 

Odločila se je, da obišče zdravnika, ta pa jo je potolažil, da gre najbrž le za hemeroide. Njena mama je vedla, da zagotovo niso le hemeroidi in jo je odpeljala k samoplačniškemu zdravniku. Hitro je ugotovil, da je z dekletom nekaj hudo narobe in nemudoma so jo odpeljali na intenzivno nego. Prejela je sterodina zdravila, da bi zmanjšali vnetje črevesja, nato pa so ji diagnosticirali vnetno črevesno bolezen in ulcerozni kolitis.Njeno stanje je bilo že tako kritično, da so ji napovedali le še 48 ur življenja, telo pa se ni več odzivalo na zdravila. Zdravniki so staršem sporočili, da naj se pripravijo na najhujše in da bodo operacijo izvedli le v primeru, če preživi noč. In tako je preživela noč in operacija je bila opravljena uspešno. 

Odstranili so ji del vnetega črevesa in danke, prejela pa je tud je stomalno vrečko za odvajanje blata. Po nekaj dneh na intenzivni negi so jo presilili v sobo za okrevanje. Okrevanje ni bilo najlažje, saj se je več kot leto dni po operaciji morala spopadati s stranskimi učinki zdravil, kot so hudi krči in izpadanje las. 

Hayley je nato počasi le okrevala in danes kljub stomalni vrečki počne stvari, kot jih počne vsako dekle v njenih letih - hodi na plažo, kolesari, plava in celo skače s padalom.

Pravi, da se ne sramuje svojega telesa in je ni sram nositi vrečke. Življenje zajema z veliko žlico in želi vsem, ki se spopadajo s podobnimi težavami sporočiti, da naj jih ne ignorirajo ter nemudoma obiščejo zdravnika.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del